'Topvrouwen' op NET5

Media door Redactie Ze.nl

Liesbeth van Tongeren (Greenpeace), Louise van Deth (STOP AIDS NOW!), Mechteld van den Beld (Revalidatiefonds) en Marianne Verhoeven (Prinses Beatrix Fonds) worden op de voet gevolgd bij hun werkzaamheden, zoals reizen die niet altijd zonder risico zijn en lastig lobbywerk. Het werken voor een non-profitorganisatie is voor hen een levensmissie en geeft over het algemeen veel voldoening. Maar er zit ook een andere kant aan: de continue strijd om geld, tijd en daarnaast het behouden van idealen. Ook willen de dames ervoor zorgen dat ze naast hun drukke baan voldoende tijd doorbrengen met hun gezin.

Liesbeth van Tongeren - Greenpeace
Liesbeth gaat voor de volle honderd procent de strijd aan om een schonere en groenere wereld te creëren. Zo spreekt ze overheden en bedrijven op hun milieubeleid aan. Velen steunen Greenpeace, maar niet iedereen is het altijd eens met de acties en standpunten. De organisatie stuit dan ook soms op felle tegenstand waar Liesbeth zo goed als mogelijk mee moet om zien te gaan. Naast haar drukke bestaan als directeur haalt Liesbeth voldoening uit de tijd die ze met haar vriend en 13-jarige zoon deelt.

Louise van Deth - STOP AIDS NOW!
Voordat Louise directeur werd bij STOP AIDS NOW! heeft ze diverse functies bekleed bij andere goede doelen. In haar huidige functie krijgt ze wereldwijd te maken met indrukwekkende verhalen van mensen die hiv hebben. Daarnaast vergt haar privéleven ook het nodige, want met twee zonen, een dochter en een man die in Engeland woont, wordt er van alle kanten aan Louise getrokken.

Mechteld van den Beld - Revalidatiefonds
Mechteld zet zich al vanaf het begin van haar carrière in voor de volksgezondheid. Haar hart ligt vooral bij gehandicaptenzorg. Mechteld is nauw betrokken bij alles wat het Revalidatiefonds aangaat. Hierdoor en door de tijd die haar baan vergt, leeft ze deels op de weg. Desondanks zorgt ze ervoor dat ze haar schaarse tijd als directeur en alleenstaande moeder van twee zoons, goed weet in te delen.

Marianne Verhoeven - Prinses Beatrix Fonds voor spierziekten
Marianne was voorheen werkzaam voor de Hartstichting. Na de commotie rondom de salarissen van deze non-profitorganisatie, was ze in eerste instantie niet van plan om ooit nog voor een goed doel te gaan werken. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Marianne zet zich dan ook ondertussen al enkele jaren in voor het Prinses Beatrix Fonds. Ze werkt hard voor mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis en prijst zichzelf erg gelukkig met haar gezonde zonen en man.

Het werken voor een goede doelenorganisatie blijkt een ware missie te zijn die veel voldoening geeft, maar die ook zo zijn keerzijdes heeft.

Topvrouwen wordt vanaf zondag 22 november wekelijks op zondag uitgezonden op NET5 om 15.30 uur.