Interview: Jeroen van der Boom

Media door Anneke

Zingen, presenteren, de Toppers, je eigen concerten in de Heineken Music Hall... Hoe doe je het allemaal?
“Door van alles wat ik doe, intens te genieten. Ik hou van afwisseling en daarom doe ik ook veel verschillende dingen. Stil zitten is niets voor mij. Juist door hard te werken blijf ik scherp. Toch realiseer ik me ook dat je niet in alles even goed kunt zijn, en daarom accepteer ik het wanneer het weer eventjes wat minder goed gaat.”

Je nieuwe album heet Grote Liefde. Waar staat die titel voor?

“Liefde is overal: in je relatie, in je familie en je vrienden maar ook in muziek. Ik zeg altijd: muziek is mijn grote liefde. Het was er altijd in mijn leven. Het is de passie die vroeg begon, en die er ook nog steeds is. Toen ik jonger was dacht ik nooit dat ik nog eens groot zou kunnen worden in deze business, ik verbaas me er soms nog steeds over dat ik mijn droom heb kunnen realiseren.”

Wat wil je kwijt over je album?

“Dat het heel goed gelukt is! Ik heb samen met Han Kooreneef heel wat uurtjes in de studio doorgebracht. Het was geweldig om met hem samen te werken, Han haalt echt het beste in mij naar boven. We zijn behalve collega’s ook goede vrienden geworden. Mijn album is een eenheid geworden: er staan mooie ballads op, maar ook krachtige songs. Ik ben er heel erg trots op.”

Jouw succes is echt van de laatste vier jaar.

“Ja, dat klopt. Mijn grote succes begon in 2007 toen Jij Bent Zo een megahit werd en wekenlang op één stond. Daarna volgde Eén Wereld en Jij Bent Zo werd platina. Vervolgens kon het natuurlijk niet meer stuk met tweemaal optreden in de Heineken Music Hall, optreden in het Gelredome met Lionel Richie, natuurlijk De Toppers en nog veel meer...”

Ga je door al dat succes niet naast je schoenen lopen?

“Nee, eigenlijk niet. Toen ik net met muziek begon leek ik soms arrogant, maar ik deed gewoon zo omdat ik mezelf een houding wilde geven. Van binnen was ik eigenlijk maar een verlegen mannetje. Toen ik mijn eerste grote hits scoorde en gouden platen kreeg moest ik daar wel aan wennen. Nu realiseer ik me als geen ander dat succes tijdelijk kan zijn. Nu sta je aan de top en morgen kan het weer over zijn.”

Hoe combineer je je succesvolle carrière met een gezinsleven?

“Door die twee dingen heel goed te scheiden. Ik heb geleerd om mijn grenzen duidelijk te bepalen. Er is een tijd voor muziek, maar ook voor het gezin. Mijn vriendin Dany is mijn manager en dat werkt heel goed. Zij houdt alles heel goed in de gaten. Ik spendeer graag tijd met mijn kinderen en geniet ervan om ze te zien opgroeien. Ze zijn ook erg trots op me. Soms zegt mijn zoon Daan gewoon tegen iemand: “Weet jij wel wie mijn vader is?” Ook Luuk gaat op zijn eigen manier met mijn bekendheid om. Als ik mijn leren jack en mijn speciale bloes uit de kast haal en aan trek weet hij dat ik de artiest ben en noemt hij me ‘Jeroen van der Boom’. Maar hij weet ook heel goed dat ik thuis gewoon zijn papa ben.”


Je zet je ook in voor goede doelen als UNICEF...
“Ja, en dat vind ik ook heel belangrijk! Ik was vorig jaar met Dany in Sierra Leone: het armste land ter wereld. Dankzij UNICEF en de Nationale Postcode Loterij hebben de kinderen daar weer toegang tot sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. We hebben in afgelegen gebieden scholen en mediache posten bezocht. Dat heeft heel veel met me gedaan. Wat je voelt als je daar bent is zo indrukwekkend, dat het met geen pen te beschrijven is.”

Binnenkort sta je weer met de Toppers in de Amsterdam ArenA, en deze maand geef je je eigen concerten in de Heineken Music Hall. Zin in?

“Ja, en ik kan van allebei even goed genieten. Net zoals van het presenteren van tv-programma’s, of de tijd dat ik jury was in The Voice of Holland. Als ik met de Toppers in de ArenA sta, dan geniet ik van alle aandacht en van het publiek dat helemaal uit zijn dak gaat. Ik vind het leuk dat er ook momenten ingeruimd zijn voor solonummers. Ook in de Heineken Music Hall geniet ik volop en daar kijk ik eigenlijk het meest naar uit. Dan ben ik echt Jeroen van der Boom, die voor zijn fans zijn eigen liedjes zingt. Dat geeft echt een heel bijzonder gevoel.”


Grote Liefde
Jeroen van der Boom
EAN: 5099902864624
Prijs: €14,99

Jeroen staat 13 en 14 mei in de Heineken Music Hall en 27, 28 en 29 mei met zijn collega-Toppers René Froger, Gerard Joling en Gordon in de Amsterdam ArenA. Stay tuned voor verslagen op Ze.nl!