The Voice of Holland in concert

Vrije tijd door Anneke

Het was een drukte van belang buiten bij de Heineken Music Hall. Al ver voordat het concert begon, stonden honderden mensen buiten in de kou te kleumen om vooraan te kunnen staan én om een glimp op te kunnen vangen van hun grote favoriet op de rode loper.

Dat entree gebeurde met een heuse limousine, waarna het twaalftal enthousiast werd ontvangen door de fans. Toen iedereen op de foto was geweest en veel vragen hadden beantwoord, gingen ze richting het podium waar de show om stipt half acht begon. Kim de Boer, Ben Saunders, Bart van Overbeek, Jennifer Ewbank, Lenny Keylard, Shary-an Nivillac, Pearl Jozefzoon, Meike van der Veer, Esther Nijhove, Leonie Meijer, Nigel Brown en Anne Hoogendoorn stonden klaar om te knallen!

Het werd een mooie avond waarbij de artiesten in spé hun meest indrukwekkende nummers van The Blind Auditions, The Battle en de liveshows ten gehore brachten. Iedereen kreeg de ruimte om afzonderlijk te zingen, maar ook in duet en op het laatst zelfs met z'n allen op het podium. Publieksfavoriet Ben Saunders mocht ook nog een duetje doen met DJ Jean. Ze brachten het nummer Use Somebody ten gehore, waarmee Ben razend populair werd bij de Blind Auditions.

Wat opviel was hoeveel talent er op het podium stond. Alle twaalf kandidaten hebben veel kwaliteiten en dat lieten ze dan ook aan iedereen zien en horen. Het optreden nam bijna twee uur in beslag en het publiek hoefde zich geen moment te vervelen want afwisseling was er genoeg.

Wie weer de echte spanning wil voelen van de liveshows op tv moet nog even wachten. Vanaf januari is de razend populaire show weer op RTL 4 te zien.

Foto's: Anneke Ruys