Wat jouw eetgedrag over je zegt

Vrije tijd door Marleen_S
Eten: van het woord alleen al krijgen we honger. Wij vrouwen worden monsters als we trek hebben. En je weet wat ze zeggen; je bent wat je (vr)eet. Maar hóe je dit doet zegt nog eigenlijk veel meer over wie je bent...!
 
De koelkast eten we nog net niet als toetje op, maar hoe je verder jouw eten naar binnenwerkt, zegt alles over je persoonlijkheid.

Sara Schrokop 
Hè, waar is dat laatste stukje biefstuk nou gebleven? Je eet nog sneller dan het licht en voordat de intro van RTL Boulevard is afgelopen, heb jij de hele avondmaaltijd al achter de kiezen. Eigenlijk blijf je na elke laatste hap steeds weer beteuterd achter. Waarom is het nou zo snel al op?
Eigenschappen: Je hebt een grote mond en zegt wat je denkt voordat je er erg in hebt. Mensen moeten geen ruzie met je zoeken, want je eet ze met huid en haar op.
Prakker of snijder: Je bent een prakker, wat inhoudt dat het je niet uitmaakt wat mensen van je vinden; je let er niet op. Het is bij jou in het leven alles of niets, wat jou tot een echte levensgenieter maakt.
 

Marja Moeilijk
Thuis is waar de koelkast staat en waar je die naar hartenlust kan plunderen om jouw favoriete kostje van augurken met slagroom en pindasaus te maken. Moeilijke eter? Nee, je hebt gewoon een hele specifieke smaak. Eentje die anderen niet begrijpen, waardoor het eigenlijk hun schuld is dat je niets lust als je bij ze komt eten.
Eigenschappen: Van nature ben jij een planner. Je agenda is je grootste vriend en als iets niet loopt zoals jij het wilt, heb je standaard een plan B, C of Z klaarliggen.
Prakker of snijder: Een snijder. Je hebt graag de touwtjes in handen en wilt precies weten waar je aan toe bent. Mensen noemen je een controlfreak, maar je baas is maar wat blij met jouw skills.  
 
Speelse Simone

Vroeger heeft je moeder iets te vaak ‘hier komt het vliegtuigje’ met je gespeeld. Wat nu resulteert in een jongvolwassen vrouw van in de twintig die in het sushirestaurant met haar vinger in de sojasaus figuurtjes maakt. Zelfs na het eten ben je nog niet klaar, want dan gaat hop, zo de vinger in de pan.
Eigenschappen: Het leven is voor jou niet moeilijk. Jij denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Zo creatief van geest als je bent, zo chaotisch ben je in het dagelijks leven. Maar ach, in jouw rommel zit ook structuur.
Prakker of snijder: Je bent een mix van beiden. Als je jouw aardappelen hebt geprakt, snijd je het vervolgens in hapklare stukjes. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
 
Lisanne Langzaam
Heb je ooit je eten moeten opwarmen, omdat het koud werd, terwijl je nog aan het eten was? Jep, dan ben je een langzame eter. Stapje voor stapje, hapje voor hapje. Tijdens het eten kun je makkelijk een Ryan Gosling-filmmarathon houden. Met jouw eettempo hoef je voorlopig toch niet van die bank.
Eigenschappen: Haast komt niet in je woordenboek voor. Je bent relaxed, volgens je vriendinnen soms iets té, maar hé, je maakt je gewoon niet zo gauw druk. Het komt zoals het komt.
Prakker of snijder: Een snijder. Je neemt de tijd voor dingen, net zoals het snijden van je vlees. Het lijkt alsof jouw leven in slowmotion wordt afgespeeld, maar je bent gewoon liever lui dan moe. Je vindt voor alles wel een efficiënte manier om het te doen, zonder al te veel energie kwijt te zijn.


 
Jessica Junkfood
Je bent werknemer van de maand bij de plaatselijke McDonalds geworden, terwijl je er niet eens werkt. De junk in junkfood, dat ben jij. Er is niets wat je niet eet en als er nog een restje over is in de pan, kwak je het gewoon op je bord. Al komt dat zelden voor, omdat je bij alle fastfoodketens inmiddels een jaarabonnement hebt.
Eigenschappen: Jouw leven raast aan je voorbij. Een drukke baan, een klantenbestand van driehonderd vrienden dat je aandacht verdient en dan ook nog de liefde. Je wenst regelmatig dat een dag meer uren had en vliegt van hot naar her. Zelden kom je aan je rust, maar als je ontspant, dan doe je het goed.
Prakker of snijder: Een prakker. Je bent nogal ongeduldig. Het liefste wil je jouw eten kant-en-klaar naar binnen kunnen werken. Net zoals in het leven eigenlijk. Als iets te veel moeite kost, haak je af en als cadeau geef jij je vriendinnen gewoon een cadeaukaart. Pff, al die keuzes, je maakt ze liever niet.
 
Healthy Herma
Nog voor het internet er vol mee stond, had je de superfoods al ontdekt. Wat zeggen we? Je hebt ze zowat uitgevonden. Een dag geen groen is geen doen, dus dagelijks verschijnen de meeste gezonde groenten op je bord. Je bent net zoals je eten, clean en puur.
Eigenschappen: Mindfullness, ook dat woord heb jij bedacht. Je bent een pure persoonlijkheid, wat mensen zien, is wat ze kunnen krijgen. Je doet je nooit anders voor dan je bent en biedt altijd aan iedereen de helpende hand. Want karma hè, het komt ooit allemaal terug.
Prakker of snijder: Een snijder. Alsof een Michelin-kok jouw eten onder handen heeft genomen, zo eet jij jouw wortels het liefst. Alsof jouw quinoa uit een kookboek is geslopen. Je neemt de tijd voor het eten, maar ook voor wat jij belangrijk vindt in het leven. 

Wat voor eter ben jij?