Een anti-verkrachtingslipgloss?!

Make-up door Jet

Stel je voor: je bent gezellig met een vriendinnetje wat aan het drinken in een bar als jullie aan de praat raken met een groepje leuke jongens. Nadat je naar de wc bent geweest, smaakt je drankje al iets anders, maar je ruikt geen onraad, want die jongens zijn toch hartstikke aardig?! Totdat je je opeens heel draaierig voelt en je merkt dat de mannen steeds handtastelijker worden... Dan besef je je opeens: ze hebben iets in mijn drankje gedaan! Voor je het weet kom je in een zwart gat terecht en als je de volgende dag weer 'bijkomt', lig je in bed met een vreemde jongen. Watskeburt?!

Steeds meer meisjes zijn het slachtoffer van verkrachting doordat er iets (en dan hebben we het over verdovende middelen zoals GHB en ketamine) in hun drankje is gedaan. Vooral in Engeland is dit een groot probleem: in slechts twee jaar hebben maar liefst 1200 slachtoffers zich gemeld!

Nadat een vriendin van zakenvrouw Tracy Whittaker hetzelfde overkwam, besloot ze er iets aan te doen. Ze ontwikkelde een lipgloss, genaamd 2LoveMyLips, waarmee je heel gemakkelijk je drankje kunt testen. Je hoeft enkel een testpapiertje in je drankje te houden en als het strookje blauw wordt, weet je dat er iets mis is!

De lipglossjes zijn 5 euro per stuk en (helaas nog niet in Nederland) verkrijgbaar in de 'smaakjes': Sophisticated Coffee, Charismatic Cherry, Passionate Pink, Beautiful Pink en Posh Gloss.

Het is de bedoeling dat de lipgloss verkocht gaat worden in verkoopautomaten in clubs en cafés. Ideaal dus voor als je je lipgloss bent vergeten én je goed voor jezelf wilt zorgen!

Heb jij behoefte aan zo'n lipgloss?