Pas op voor de cougar!

Single & daten door Jet

Oudere vrouwen die jongere mannen daten wordt steeds normaler. Uit onderzoek van een Britse datingsite is zelfs gebleken dat ruim 280.000 Britse vrouwen ouder dan 45 jaar op zoek zijn naar een jongere man als lover.

De letterlijke vertaling van het woord cougar is poema. De vrouwen worden zo genoemd omdat ze zich als roofdieren gedragen die op zoek zijn naar jonge, malse hapjes: ook wel cubs (welpjes) genoemd. And She will be going for the kill!

Cougars zijn veelal succesvolle carrièrevrouwen van 35 jaar tot 65 jaar: onafhankelijke, sterke en sexy dames die goed in hun vel zitten. Hun prooi is vaak onder 25 en soms jong genoeg om een zoon te kunnen zijn.

En wie geeft die cougars eigenlijk ongelijk?! Jonge mannen zijn energiek, attent en geweldige minnaars! Daarnaast hebben ze nog niet zoveel bagage als hun oudere soortgenoten. Enne, laten we eerlijk zijn: veel oude mannen zijn gewoon ronduit saai!

Op seksueel gebied matchen oudere vrouwen en jonge mannen eigenlijk ook veel beter. Vrouwen zitten namelijk rond hun 35e levensjaar op hun seksuele hoogtepunt, terwijl de man zijn beste dag dan al lang gehad heeft. Vrouwen voelen zich naarmate ze ouder worden zelfverzekerder, ongeremder en sexyer en genieten daarom veel meer van het bedrijven van de liefde. Ze weten wat ze willen en zijn niet bang om ervoor te gaan!

Ook voor de cubs zitten er een aantal voordelen aan hoor. Cougars zijn ouder en dus wijzer, minder onzeker en daardoor minder zeuderig en veel ongeremder in bed. Daarnaast zijn ze onafhankelijk en verdienen ze zelf genoeg geld: geen type gold digger dus.

In de showbizzwereld lopen er genoeg cougars met hun cubjes rond. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Demi Moore (46) met haar Ashton Kutcher (31). Toch lijkt het leeftijdsverschil hen niet te storen: ze zijn namelijk al zes jaar gelukkig samen... Ook de 51-jarige Madonna maakt er geen geheim van op jongere mannen te vallen: ex-man Guy Ritchie was 41 jaar en haar nieuwe toy boy is zelfs nog maar 22 lentes oud! In eigen land hebben we ook een aantal cougars rondlopen. Publiekslieveling Linda de Mol (45) date momenteel met 38-jarige Jeroen Rietbergen. Ook de 40-jarige Irene van de Laar houdt wel van een jong hapje, helaas hield haar twaalf jaar jongere hapje minder van haar en zette hij haar onlangs aan de kant.

In Amerika wordt er al volop ingespeeld op deze up and coming groep vrouwen. Er zijn verschillende datingbureaus en -sites (zoals www.gocougar.com) en er worden speciale speeddate-avonden georganiseerd. Ook in Nederland worden de cougars steeds actiever. Zo bestaat er al een speciale Hyves-pagina!

Niet alleen in de 'echte' wereld, maar ook in fictieland wordt er aandacht besteed aan cougars. Courteney Cox is begonnen met opnames voor een nieuwe serie genaamd Cougar Town, waarin ze een alleenstaande moeder speelt van 40 die na haar scheiding volop gaat daten met jonge mannen. Friends-collega Jennifer Aniston gaat op haar beurt een rol spelen in de romantische komedie Pumas, die gaat over twee vrouwen in de dertig die er een gewoonte van maken achter jongere mannen aan te gaan.

Kortom: cougars zijn helemaal hot and happening. Dus laat alle jonge mannen maar uitkijken, de cougars hebben de jacht geopend! Rrrr...