Word verliefd op mij!

Single & daten door Dagmar

Er wordt steeds meer bekend over wat verliefdheid nou eigenlijk is. Hoe het begint, hoe het blijft en hoe het jammer genoeg soms ook weer eindigt. Het verliefdheidsgevoel wordt veroorzaakt door het chemisch stofje phenylethylamine (PEA) in je hersenen. Maar hoe zet je iemand aan tot het maken van dat stofje? Met die kennis zou je iedereen verliefd op je kunnen laten worden en dat zou het leven een stuk makkelijker maken.

Verliefdheid bestaat uit een combinatie van chemie, biologie en psychologie. Het stofje PEA in je hersenen zorgt voor verliefde gevoelens als zwetende handen, knikkende knieën en de befaamde losgeslagen vlinders in je buik. Erg fijn, maar dan moet de tegenpartij wel dezelfde gevoelens koesteren. Anders is de lol er snel vanaf. Nu is er goed nieuws, want er zijn manieren om het stofje bij anderen op te wekken!

Angst
Wanneer je bang bent, maken je hersenen erg veel PEA aan. Een enge film of een spannende activiteit zou dus een perfecte eerste date zijn. Uiteraard niet spannend in de zin van seksuele avontuurtjes, want dat werkt voor verliefdheid vaak averechts.

Oogcontact
Mensen kijken elkaar gemiddeld 30 tot 60% van de tijd dat ze bij elkaar zijn in de ogen. Dit is te weinig om iemands gevoelens aan te tasten. Je moet langer in een persoon zijn ogen kijken om rupsen in vlinders te doen veranderen. En met langer bedoel ik maar een paar seconden. Langdurig aanstaren geeft mensen namelijk vaak het gevoel dat je niet helemaal in orde bent en dit wil je je vlam absoluut niet laten denken. Bij het flirten kijk je je slachtoffer net iets te lang aan en wanneer hij je blik beantwoordt, kijk je de andere kant op en glimlach je een beetje. Kijk daarna nog een keer en geef hem een vriendelijke lach.

Grote pupillen
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met grote pupillen verleidelijker worden gevonden. Pupillen vergroten o.a. wanneer je iemand leuk vindt en wanneer het licht gedimd wordt. Maak gebruik van deze kennis en speel hierop in.

Lichaamstaal
Met je lichaam kan je iemand laten blijken dat je geïnteresseerd bent. Vrouwen nemen met flirten meestal het initiatief. De mannen zijn dan weer juist degenen die het meest op iemand afstappen. Het is dan ook handig om te weten hoe je de juiste lichaamstaal uitzendt.  

Richt je naar de persoon met wie je praat, buig af en toe iets naar voren, houd je hoofd schuin en steek je borst naar voren. Wanneer je een zelfverzekerde houding aanneemt, voel je je ook zekerder.

Eerste indruk
Zorg voor een goede eerste indruk. Loop altijd ergens stralend naar binnen. Zorg voor een open lichaamstaal: twee voeten op de grond en je lichaam richting de persoon waar je geïnteresseerd in bent. Raak ook af en toe je prooi 'per ongeluk' aan. Wees daar niet te hardhandig mee!

Wat zijn jouw succes-flirttips?