Kan je een 'red flag' van iemand veranderen naar een 'green flag'?

Single & daten door Maya Luz

Tegenwoordig kunnen we ons datingleven erg makkelijk coderen. Je kan dealbreakers aangeven als red flags, en positieve eigenschappen aanduiden met een green flag. Maar kunnen rode vlaggen ooit groene vlaggen worden of andersom? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Vlinders in je buik: waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan?

Wat zijn 'red flags' en 'green flags' ook alweer?

Oké, voor wie het nodig heeft, laten we even je geheugen opfrissen. Een red flag is iets dat een ander doet wat voor jou eigenlijk wel een dealbreaker is. Denk hierbij aan onbeleefd doen tegen horecapersoneel of een nogal slechte kledingsmaak hebben. Wat een red flag is en wat niet, dat hangt van de persoon af. Sommige dingen zijn voor de ene persoon een grotere dealbreaker dan voor een ander. Green flags daarentegen zijn juist hele positieve kwaliteiten van een potentiële partner. Dit zijn de dingen die je op zou noemen als iemand aan je vraagt waarom je ze leuk vindt. Denk hierbij aan een goede band hebben met hun familie of deuren voor je openhouden. Green flags en red flags zijn dus twee totaal andere dingen. Maar is het dan wel mogelijk om van rood naar groen te gaan of andersom?

Kan een red flag een green flag worden?

Wat ons betreft is het antwoord op deze vraag zowel ja als nee. Het kan namelijk zo zijn dat je een eigenschap van je date eerst aanzag voor een red flag, maar dat het dat eigenlijk helemaal niet is. We kunnen bepaalde eigenschappen aanzien voor red flags wanneer we er bijvoorbeeld de 'ick' van krijgen. Maar na een tijdje kan het best zo zijn dat je de eigenschap juist gaat waarderen. Iets waar je vandaag enorm tegenaan loopt, is morgen misschien helemaal geen probleem meer. Maar toch zijn we van mening dat sommige red flags enkel en alleen kunnen worden gezien als red flags. Sommige red flags zijn gewoon te erg en kunnen niet meer veranderen.

Kan een green flag een red flag worden?

Hierbij is het antwoord absoluut ja! Sommige dingen die eerst heel positief lijken, kunnen na een tijdje heel anders uitpakken. Een partner die zich bijvoorbeeld erg beschermend gedraagt naar jou, is in eerste instantie erg fijn. Maar dit gedrag kan uit de hand lopen en daardoor erg vervelend worden. Daarnaast kunnen mensen zich in het begin van een relatie zich beter voordoen dan ze zijn. Hierdoor kan hun gedrag dat eerst heel leuk was, veranderen in vervelend of naar gedrag. Is een potentiële partner te goed om waar te zijn, wees dan voorzichtig en loop niet gelijk te hard van stapel. Je weet maar nooit wanneer die groene vlaggen van kleur kunnen veranderen.

Lees ook: Dit zijn de dingen die je nooit moet zeggen tijdens een ruzie met je partner