Hoopdance!

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Na 26 jaar met mezelf te hebben doorgebracht, weet ik inmiddels dat de sportschool niet mijn favoriete plaats is om tijd door te brengen. Om daad bij het woord te voegen ben ik gaan zoeken naar alternatieven. Er moet toch iets te vinden zijn wat leuk is én waar je van afvalt?

Hoopdance
Geloof het of niet, maar wie aan Hoopdance doet, is helemaal hot. Via Amerika verspreidt het zich langzaam via Engeland de rest van Europa in. Maar wat houdt het nu precies in? Hoopdance maakt je vrolijk, soepel en sterk zonder het lichaam te belasten. Het verstevigt je buik, torso, armen, polsen, billen, dijen en je rug.

Wat houdt het in?
Hoopdance, ook wel 'hooping' genoemd, is een combinatie van artistieke dans en fitness. Bij deze hippe dansvorm maak je gebruik van een hoepel, waarmee je grote ronde bewegingen maakt om je lichaam te versterken. Doordat het je onderrug soepel maakt en versterkt is het een prima manier om lage rugklachten te voorkomen of zelfs te doen verdwijnen. Daarnaast worden er met Hoopdance ongeveer net zoveel calorieën verbrand als met hardlopen! Het is dus heel goed voor je conditie en je uithoudingsvermogen, en bovendien stimuleert het je stofwisseling.

Voordelen
Mocht je nu nog steeds niet overtuigd zijn, dit zijn nog even de voordelen op een rijtje...

Lichamelijk:
- Stimuleert de connectie tussen lichaam en geest (body-mind connection)
- Werkt ontspannend
- Maakt het lichaam sterker zonder belasting
- Verbetert lichaamscoördinatie en lichaamsbewustzijn
- Geeft mooie gelijkmatige spieren
- Geeft energie, maakt flexibel, goede cardio work-out

Emotioneel:
- Brengt plezier en garandeert gelach
- Krikt humeur op, stemming opwekkend
- Bevordert de creativiteit en zelfexpressie
- Brengt de geest tot rust

Na een avondje 'hoela hoepen' ben ik om. Wat een super leuke work-out is dit! Al na 3 weken zie ik resultaat, zonder dat ik er echt moeite voor heb hoeven doen. Het is een feit, ik ben verslaafd!!

Meer info? Check www.hoopdance.nl!