Ze.nl naar 1000 Twitter-followers!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Sinds een tijdje is het fenomeen Twitter uitgegroeid tot een enorme hype. Was het eerst nog voor echte 'nerds' en hippe mensen die werkzaam zijn in de internetbranche, is Twitter nu voor iedereen toegankelijk. Voor degenen die onder een steen hebben geleefd en niet weten wat het is, nog even in het kort:

Op www.twitter.com kunnen mensen korte berichten plaatsen, die verspreid worden naar hun followers - mensen die aangevinkt hebben dat ze de updates van diegene willen ontvangen in hun lijst. Daarnaast kun je zelf ook weer andere mensen volgen. De website wordt veelal gebruikt voor het uitwisselen van wie-wat-waar informatie, nieuwtjes, interessante links of gewoon nutteloze info. De berichtjes (genaamd 'tweets') bevatten maximaal 140 karakters. Kort maar krachtig dus!

Voor Ze.nl hebben wij een tijdje geleden ook een Twitter-account aangemaakt. Door deze te volgen, blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen op de site en losse berichtjes die de redactie plaatst. Natuurlijk vinden we het ook erg leuk als daarop gereageerd wordt!

Dat onze Twitterfeed interessant is, blijkt wel: al ruim 1000 Twitteraars vinden onze Ze.nl-account de moeite waard om te volgen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en @Ze_nl Twittert daarom vrolijk verder! Wil jij ons ook volgen? Doe dat dan op twitter.com/Ze_nl

Natuurlijk kun je de redactie ook op hun eigen accounts volgen. Hoofdredactrice Marieke is te vinden op twitter.com/brouwertje en redactrice Jet op twitter.com/jet_wieske.

Tip!
Vind je Twitteren via de website trouwens niet zo handig (wat het ook eigenlijk niet is), kun je allerlei programmaatjes installeren om nog makkelijker tweets te plaatsen en mensen te volgen. Twhirl lijkt bijvoorbeeld een beetje op een MSN-chatvenster, heel handig! En via Tweetdeck kun je de mensen die je volgt makkelijk ordenen via groepen.

Heb je internet op je mobiel? Voor veel telefoons is er een speciale Twitter-applicatie te downloaden, of je surft naar de mobiele website: m.twitter.com! Zo kun je je followers altijd en overal laten weten wat je aan het doen bent!

Tot tweets!