Je huis hip in een wip

Cadeaus & hebbedingetjes door Martine

Interieurstickers
Snel maar doeltreffend: interieurstickers. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en plakt ze zo op de muur. En ben je ze zat? Dan zijn ze ook zo weer te verwijderen. Van barok lijsten tot wenteltrappen, van filosofische teksten tot vlinders: alles is mogelijk. Onze favoriet: de boom. Liefst met echt vogelhuisje en wat haakjes aan de takken, waar je je leukste sieraden of andere accessoires aan kunt hangen. Deze geweldige stickers zijn onder andere te koop bij Muurmode.nl.

Raamstickers
Je kunt je buren de hele dag op de voet volgen bij hun bezigheden binnenshuis. En ehm, zij jou dus ook! Minder inkijk zonder gelijk al het daglicht buiten te sluiten? Ga voor een hippe raamsticker. Zit er zo op en geeft net wat meer privacy. Tip: de meeste interieurstickers zijn behalve voor de muur óók geschikt voor het raam!

Bloemetje, bloemetje aan de wand
Je wilt wat kleur in je woning, maar je hebt geen zin om te hannesen met verf, die op je goede vloer en meubels terecht kan komen? Prik dan gewoon deze vrolijke bloemen aan de muur! Prikken ja: een soort punaise gaat je muur in en met een magneetje blijven je bloemetjes eraan hangen. Dus die boor kun je ook laten voor wat 'ie is! Deze bloemetjes zijn verkrijgbaar in lime, roze en wit. Onder andere te verkrijgen bij Apartdesign.nl!

Houten letters
Je kunt natuurlijk een tekst vormen met muurstickers, maar houten letters geven met hun reliëf net even wat extra's aan je muur. Een grijze of knalroze achtergrond? Dan steekt een witte oneliner daar mooi bij af. Is je muur gewoon lekker wit, pimp 'm dan met letters in allerlei felle kleuren geschilderd of ga voor de 'natural' look en hang de letters zo op.Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje op BasicLabel.nl.

Lampjes
Licht is erg sfeerbepalend. Een paar schemerlampjes op de juiste plekken is dan ook een must voor een gezellig optrekje. Maar ook als de lampen nog niet aan hoeven, wil het oog wat! Wij werden helemaal blij van de gezellige lampjes op Kamertjemooi.be! En als je het niet erg vindt om tóch een beetje aan het klussen te slaan, kun je zelf misschien ook nog wel wat maken van een oud of goedkoop saai wandlampje...

Frutsels in stijl
De bezem erdoor: al je frutsels, dingetjes, flupseltjes en prulletjes gaan de vuilnisbak in (of Marktplaats op of, vooruit, in een doos op zolder voor je-weet-maar-nooit) en je vervangt ze door stijlvollere frutsels in één stijl of kleur. Bijvoorbeeld allemaal kussentjes, flesjes, vaasjes, lampen en kaarsen in één bepaalde kleur; zwarte barok accessoires of oosterse hebbedingen. Als je niet teveel neer plempt,  brengt het rust in je woning, terwijl je nog steeds lekker wat rommeltjes hebt staan. En daar worden de meeste vrouwen toch wel blij van...