Lifestyle / Media
Media

Magische première Harry Potter 6

Van verre was al te zien waar het gisteravond in de Philharmonie in Haarlem allemaal om te doen was. Een enorme filmposter en een zwarte loper, maar vooral enthousiaste en voor de gelegenheid uitgedoste fans, inclusief gewaden en bezemstelen. Puntmutsen, ronde zwarte brilletjes en toverstokken werden daarnaast uitgedeeld aan het publiek: de nieuwste Harry Potter-film ging in première!

Naast vele fans die een kaartje voor dit langverwachte event hadden weten te bemachtigen, stonden ook een aantal BN'ers te trappelen om Harry Potter and the Half-Blood Prince te gaan zien. Waar ze voor een première doorgaans gekleed gaan in smoking of galajurk, hadden sommigen van de gelegenheid gebruik gemaakt zich, buiten carnaval om, lekker te mogen verkleden! Plastisch chirurg Robert Schoemacher kon bijvoorbeeld zó doorgaan voor Docent Toverdranken; hij droeg een lang gewaad, hoge punthoed en sleepte een heuse bezemsteel met zich mee.

De dokter had zijn zoon meegenomen, die gek is op de tovenaarszoon met zijn ronde zwarte brilletje. "Mijn zoon is een enorme Harry Potter-fan, ikzelf iets minder, maar ik kijk de films wel met hem mee." Verwachtte Schoemacher junior dat de film erg eng gaat worden? "Helemaal niet, ik denk dat ie gewoon heel leuk is!" "Hij is ook al 10 jaar hoor," voegde papa Robert er lachend aan toe. Een favoriet personage heeft het zoontje van de plastisch chirurg niet, zijn vader daarentegen wel: "Voor mij is dat Sneep: de slechteriken zijn altijd mijn favoriet!"

Frans Frederiks (beter bekend als Lange Frans) is een groot Harry Potter-fan. "Ik ben zelfs naar het café in Edinburgh geweest waar schrijfster J.K. Rowling de boeken schreef. Vanuit het café kijk je uit over een kerkhof en achter dat kerkhof ligt Zweinstein. Ja, de toverschool Zweinstein uit de boeken is gebaseerd op een echt bestaand kasteel. Dat wist je niet hè?! Ik was daar toevallig voor het maken van een tv-programma, maar vond het super leuk om er een kijkje te nemen!"

Als Lange Frans een magische kracht zou mogen bezitten, zou hij wel willen vliegen. "Als ik zo'n vliegende bezem zou kunnen krijgen, zou dat helemaal top zijn. Daar zou ik zo mijn auto voor inruilen!" Het lievelingspersonage van de rapper is Perkamentus. "Ik vind hem gruwelijk. Dat komt omdat hij zo'n oude, wijze man is, daar ben ik altijd wel fan van. En Harry natuurlijk, daar draait het allemaal om!" Hij verheugde zich erop de film te zien. "Ik verwacht een heel spannende film te gaan zien: lekker veel actie, beetje duister, misschien zelfs een beetje Matrix-invloeden!"

Ook trokken we Everon Jackson Hooi (die we kennen als Bing uit GTST) even aan zijn mouw. Hij was zeer te spreken over Daniel Radcliffe, de acteur die de rol van Harry Potter vertolkt. "Ik heb hem live gezien in een toneelstuk op Broadway en ik was zeer onder de indruk. Hij was gewoon waanzinnig, wat een talent!" Hij verwachtte dan ook veel van Harry Potter and the Half-Blood Prince: "Ik denk dat ze echt alles uit de kast gaan trekken!" Het boek heeft de Goede Tijden Slechte Tijden-acteur nog niet gelezen: "Ik kijk liever de films, dat is veel makkelijker, haha." Dat Everon een echte wereldverbeteraar is, bleek wel uit zijn toverspreuk naar keuze. Dat zou "heel cliché" zijn: Hocus, Pocus, wereldvrede! Aaaaah, dat vinden we nou lief!

Veronica-presentatrice Lauren Verster, die er prachtig uitzag in een paarse jumpsuit, heeft alle Harry Potter-boeken gelezen, dus durfde zichzelf een echte fan te noemen! Vooral Ron Wemel vindt ze helemaal geweldig: "Hij staat dan wel in de schaduw van Harry, maar eigenlijk komt hij vaak met de juiste oplossingen!" Als Lauren één toverspreuk mocht kiezen om te leren? "Dat iedereen waarvan ik het wil verliefd op me wordt. Wel een beetje gemeen misschien, maar dat zou ik wel heel fijn vinden!"

Erik van der Hoff (bekend als presentator van woonprogramma's Het Blok en SamenWonen) heeft alle boeken gelezen en alle films gezien, maar geeft toch echt de voorkeur aan de boeken. "De boeken zijn zo uitgebreid, ze kunnen nooit alle inhoud in een film verwerken. En soms mis ik dingen in de film, die ik juist zo mooi vond in het boek." Net als bij Lauren is Eriks favoriete personage Ron Wemel: "Hij brengt er wat humor in! Ik vind Harry soms een beetje te serieus." Erik verwachtte een lange, maar spectaculaire film. "Hij moet natuurlijk weer beter dan de vorige films zijn." Toch blijft de eerste film zijn favoriet. "Die film heeft gewoon de meeste indruk op me gemaakt!"

De BN'ers gingen een mooie avond vol spanning en magie tegemoet. De hooggespannen verwachtingen moeten zeker zijn waargemaakt en ze hebben vast net zo genoten als wij.
Lees hier de uitgebreide recensie van Ze.nl!

Tekst & foto's: (c) Ze.nl / Jet Wieske & Marieke Brouwer

Ga jij de film zien? Wat is jouw favoriete personage? En wat zou jij graag willen kunnen toveren?