Alles is liefde!

Media door Marieke_B

De verwachtingen rond deze film waren hooggespannen, dus ik was benieuwd of deze ook zouden worden waargemaakt.

In Alles Is Liefde volgen we 6 koppels die elk op hun eigen manier met de liefde te maken krijgen. Opvallend is het enorme blik aan Bekende Nederlanders dat is opengetrokken om dit nieuwe Nederlandse stuk tot een succes te brengen. Denk hierbij aan Thomas Acda, Peter-Paul Muller, Wendy van Dijk, Viggo Waas, Daan Schuurmans, Paul de Leeuw, Carice van Houten, Chantal Janzen, Valerio en Marc-Marie Huijbrechts. En dan zijn dit ze nog niet eens allemaal.

'Liefde is als Sinterklaas: je moet erin geloven, anders wordt het niks.' Een pakkende openingszin die we alleen maar kunnen beamen. Dit motto loopt als een rode draad door de hele film heen. De vergelijking met het Engelse Love Actually is dan ook snel gemaakt, maar onze Nederlandse sterren geven de film toch een heel eigen gezicht. Naast de verhaallijnen van de koppels die kriskras door elkaar lopen, is er ook een grote rol voor niemand minder dan de echte Sinterklaas weggelegd. Allemaal krijgen ze op de één of andere manier met de Goedheiligman te maken.

Als we er een paar verhaallijnen uitpikken, kunnen we niet anders dan beginnen bij de liefdesrelatie tussen Kees (Daan Schuurmans) en Victor (Paul de Leeuw). Ze lijken erg gelukkig verloofd en druk met de voorbereidingen van hun voorgenomen huwelijk. Maar is deze relatie wel zo gelukkig als hij lijkt? Daan en Paul spelen het zeer overtuigend, Paul als zeer aandoenlijke knuffelhomo en aan Daan als zijn partner moet je gewoon écht even wennen. Er ging duidelijk een lichte golf van afschuw door de zaal toen vrouwenidool Daan zijn grote liefde Paul innig op de mond zoende.

Kiki (Carice) is de zus van Victor die een eenzaam en seksloos leven leidt en eigenlijk wanhopig op zoek is naar haar prins op het witte paard. Wat ze niet weet, is dat hij letterlijk dichterbij is dan ze ooit zou durven dromen. Carice is op het moment mijn favoriete Nederlandse actrice en weet de rol van de onhandige doch charmante Kiki briljant neer te zetten. Bij de intocht van Sinterklaas huppelt ze rond als heel schattig enórm paars kadootje met een grote rode strik op haar hoofd, klaar om uitgepakt te worden door de man van haar dromen.

Verder vertolkt Chantal Janzen de rol van kinderjuf die niet zo onschuldig is als ze eruit ziet, is Wendy van Dijk een gescheiden moeder die valt voor de charmes van een klungelige 16-jarige puber die door haar voor het eerst échte liefde ervaart (deze rol wordt overigens verrassend leuk neergezet door Valerio die van oorsprong toch echt meer geknipt leek voor het presentator-vak: 'Wakker Worden Met Valerio' wordt hier dus zeer letterlijk gebruikt) en probeert Thomas Acda uit schaamte wanhopig voor zijn vrouw te verbergen dat hij zijn baan is kwijtgeraakt, waardoor zij op haar beurt ervan overtuigd is dat hij vreemdgaat.

In Alles Is Liefde volgen het lachen en huilen elkaar in razend tempo op. De grappen zijn erg goed, waarvoor scenarioschrijfster Kim van Kooten alle lof verdient. Ook de mooie stad Amsterdam in de wintertijd (lees: Sinterklaastijd) is een perfect decor voor deze oer-Hollandse romantische komedie. Voeg daar een goede titelsong van één van Nederlands populairste bands (Blof) aan toe en Alles Is Liefde verdient oprecht het denderende applaus dat tijdens de aftiteling losbarstte.

Bekijk hieronder de trailer, of beter: ga vanavond naar de bioscoop!