'Snuf de Hond' moet je gaan zien!

Media door Redactie Ze.nl

Bij het binnenlopen was Dux zo enthousiast dat hij de drie castleden Steven, Vivian en Tom zo omver trok! Hilariteit alom! Wel missen we helaas Bas Muijs, die met deze film zijn filmdebuut maakt.

In de zaal heet Steven de Jong, de regisseur en tevens Tjerk Verhoef in de film, ons welkom. Hij laat weten het geweldig te vinden dat we zijn gekomen, ondanks dat het vaderdag is. Zelf heeft hij een tekening met de tekst 'Superpapa' gekregen voor vaderdag. Ook hond Dux mag de film bekijken in de zaal. Hij is tenslotte de ster van de film. Wij hopen dat Dux het droog heeft gehouden tijdens het kijken. Wij hadden er namelijk wat moeite mee. Deze geweldige Nederlandse film is, ondanks dat deze lowbudget gefilmd is, namelijk meer dan de moeite waard. De film is spannend, ontroerend en natuurlijk heeft het een happy end. Tom van Kalmthout en Vivian van Huiden zijn nieuwe namen in de filmwereld, maar ik verwacht dat we nog veel van deze beginnende sterren gaan horen.

Na afloop van de film is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sterren van de film door de veelal jonge bezoekers. Veel kinderen willen dingen weten over Dux, zoals hoe hij zijn trucs heeft geleerd. De cast geeft geduldig antwoord op alle vragen. Eén meisje wil graag weten of Vivian en Tom ook 'in het echt' verliefd zijn op elkaar. Ze draaien er in eerste instantie nogal omheen door te vragen wie in de zaal denkt dat ze verliefd zijn op elkaar, maar tenslotte laat Tom weten dat ze smoooorverliefd op elkaar zijn. Er is na het vragenvuur nog snel tijd voor wat handtekeningen en dan moet de cast er weer vandoor, want ze hebben diezelfde dag nog een voorpremière in Schagen.

Voor de bezoekers is het feest echter nog niet afgelopen, want in de hal geeft Syb van der Ploeg nog een optreden weg. Hij zingt zijn single 'Als ik jou zie' en natuurlijk de titelsong van de film, 'Heilig Vuur', beiden afkomstig van zijn laatste album. Helaas is Syb qua beweging niet helemaal in vorm, want hij heeft de dag ervoor de Slagte Marathon gelopen en barst van de spierpijn, maar zijn stem is er niet minder onder. Syb heeft na afloop nog een verrassing in petto, want alle bezoekers van de film krijgen de single 'Heilig Vuur' gratis mee en natuurlijk wil hij deze ook nog even voorzien van een handtekening. Dat laat de menigte zich niet twee maal zeggen en voor hij het weet wordt hij bedolven onder de fans. Wij vertrekken richting huis, met in gedachten de woorden van Steven de Jong: 'Als er veel mensen naar de film komen kijken, komt er misschien nog wel een Snuf 2.'

Willen wij maar één ding zeggen: Ga hem zien die film!