Dirty Dancing: 'Penny'

Media door Redactie Ze.nl

Kun je iets vertellen over jouw rol?
"Penny was een 'Rockette' voordat ze bij Kellerman's kwam werken. Ze is een goede vriendin van Johnny, met wie ze samen dansshows geeft in het vakantiepark. In eerste instantie lijkt Penny een harde tante, maar diep van binnen heeft ze maar een klein hartje. Penny wordt ongewenst zwanger en ze wil abortus plegen. Dit gaat ernstig mis..."

Lijk je op Penny, herken je jezelf in haar?
"Ja, absoluut. Ik kan ook heel hard en afstandelijk overkomen, terwijl ik dit helemaal niet ben. En ik geef, net als Penny, dansles. Als je de film wel eens hebt gezien, zie je ook dat ik best wel veel op haar lijk qua uiterlijk."

Dit is jouw musicaldebuut, hoe is het je tot nu toe bevallen?
"Het is leuk, maar heel erg heftig als je het niet gewend bent. Het is zo'n druk bestaan. Het is ook een heel ander wereldje dan waar ik vandaan kom, namelijk het ballet. Dit is veel commerciëler, het publiek is ook heel anders."

Wat vind je van dit publiek?
"Wel heel leuk hoor, maar zoals ik net al zei; heel anders dan het balletwereldje. Hier zitten ze soms met een zak chips in de zaal, dat gebeurt daar niet zo snel. Maar daarentegen is dit publiek wel ontzettend enthousiast en lekker zichzelf."

Je bent van oorsprong danseres, hoe ging dat acteren erbij? Vond je dat lastig?
"Ja, dat vond ik heel moeilijk. Acteren is echt een vak apart. Ik heb altijd geleerd om mezelf uit te drukken door middel van bewegingen en nu moest ik opeens toneelspelen. Ik moest er erg aan wennen om zo hard te praten, maar dan ook weer niet té hard, want het moet niet overdreven worden. Het is lastig om een goede balans te vinden. Ik merk echter wel dat ik gegroeid ben de laatste tijd."

Zou je verder willen met acteren?
"Dat lijkt me hartstikke leuk, maar dat hangt wel af van de rollen die mij worden aangeboden."

Je bent docent in dans, wat vinden je leerlingen ervan dat je zo'n grote rol in deze musical hebt? Hebben ze je al zien schitteren?
"Oh, dat vinden ze ontzettend leuk. De krantenknipsels hangen op de dansschool en ze krabbelen allemaal leuke berichtjes op mijn Hyves. Veel zijn ook al komen kijken naar de voorstelling..."

Wil jij deze prachtige voorstelling vol passie, liefde en natuurlijk veel dirty dancing ook gaan bekijken in het Beatrix Theater in Utrecht? Kijk dan snel voor meer informatie op www.musicals.nl!