Ultiem genieten bij Incanto

Eten door Rianne_S

Voor de verjaardag van mijn vriendje wilde ik hem meenemen naar een speciaal restaurant. We zijn allebei gek op Italiaans, dus al snel viel mijn oog op Incanto. De recensies waren zó positief, dat moest wel goed zijn!

Warm welkom
Toen we binnenkwamen bleek al snel dat ik de juiste keuze had gemaakt. Bij het warme welkom werden onze jassen keurig aangenomen. Binnen troffen we een chique, modern en ingetogen maar toch heel sfeervol interieur, met een prachtig uitzicht over de Munt en de Amstel, aangezien het op de eerste verdieping gevestigd is. Overal zijn ramen, waardoor iedereen van dit uitzicht kan genieten.

Eenmaal plaatsgenomen aan de prachtig gedekte tafel bood de charmante ober met innemend Italiaanse accent ons een overheerlijke prosecco aan, die onze smaakpapillen direct activeerde. Een amuse volgde; cappuccino van inktvis in zijn eigen inkt. Een klein verwennerij'tje!

Na kwijlend de menukaart te hebben bekeken, besloten we ons te laten verrassen door de chef. Een 4-gangen chefs menu en bijpassend wijnarrangement voor ons graag! En vervolgens genieten maar van de fijne sfeer in het restaurant. Geen lawaai, maar een zacht muziekje op de achtergrond. Rustig, maar toch genoeg mensen om het gezellig te laten zijn.

Pleasure continues...
Tijd voor het voorgerecht: een trio van king crab. We hoefden elkaar alleen maar aan te kijken, hier waren geen woorden voor nodig: wat was dit lekker!!!! Elk hapje was een pure smaaksensatie. Hierna was ik ervan overtuigd dat king crab het lekkerste is wat er bestaat op de wereld. De bediening wist dit ook, want bij het afruimen werd er niet eens gevraagd 'of het gesmaakt heeft'. Heel verfrissend. Hoewel je eigenlijk wil uitschreeuwen hoe lekker je het wel niet vond. De service is overigens helemaal perfect. Als je iemand nodig hebt voor advies word je uitstekend geholpen, maar ze komen niet om de haverklap bij je tafel staan om te informeren of je het wel naar je zin hebt.

Bij elke gang kregen we een overheerlijk glas wijn. Ik ben niet de snelste drinker, maar ik kreeg als het eten al op was rustig de tijd om het bijbehorende wijntje op te drinken. Een bezoekje aan het toilet was trouwens ook een leuk uitje. Je komt namelijk langs een prachtige wijnkelder/kast en je kan de chef aan het werk zien in de keuken. De rokers onder ons kunnen zich even rustig terugtrekken op de sfeervolle zolder inclusief open haard.

Jaloers
Ondertussen was er een stel aan de tafel naast ons komen zitten. Toen we hen van de prosecco en amuse zagen genieten waren we ontzettend jaloers en wilden we de tijd terugdraaien en ook opnieuw beginnen. Dit illustreert wel hoe goed het hier is!

Het eten wat je hier voorgeschoteld krijgt heeft niets met de standaard Italiaan te maken. Maar het is wel echt Italiaans dankzij de pure ingrediënten en smaken. De chef van het huis, Venetiaan Simone Ambrosin, staat dan ook bekend om zijn pure en simpele kookstijl.

Na de king crab volgden nog een truffelrisotto, parelhoen (waarin we nog wat hagel aantroffen: zo vers was ie dus!) en als dessert voor mij een overheerlijke cheesecake met van alles erbij en voor de man aan tafel een kaasplankje. Met verrukkelijke dessertwijn en port.

Nadat we netjes in onze jassen gehesen waren, verlieten we dit fijne restaurant. Met onze buikjes precies goed gevuld, een ontzettend voldaan gevoel en een mooie herinnering.

Dus mocht je geld over hebben (de rekening bedroeg toch wel 180,-), ga dan een avondje genieten bij Incanto. Het is het geld dubbel en dwars waard. In de eerste plaats om het eten, maar zeker ook om de service en de sfeer, die ervoor zorgen dat je avond geen 9 maar een 10 krijgt!

Incanto
Amstel 2
1017 AA Amsterdam
020 - 42 33 681