Gabriella Cilmi @ Melkweg

Vrije tijd door Renee
De in Melbourne geboren Gabriella is  oorspronkelijk van Italiaanse afkomst. In 2004 werd ze door een platenmaatschappij ontdekt tijdens een festival in haar geboorteplaats en had ze op 13-jarige leeftijd al haar eerste contract te pakken. Drie jaar later werd haar debuutsingle Sweet About Me een megahit. En een jaar later kon ik haar aanschouwen in de Melkweg, Amsterdam!

Het publiek was gemengd: jongens en meisjes, mannen en vrouwen en zelfs kinderen! De hardrockmuziek die voorafgaand aan het optreden werd gespeeld was dan ook niet geheel toepasselijk. Ook het feit dat de zaal zo'n 1500 man kan hebben en we die met onze 150 man bij lange na niet vulden, baarde me enige zorgen.

Gelukkig had Gabriella er nog gewoon zin in! Met haar band bestaande uit vier mannen die de drum, gitaar, bas en keyboard bespeelden (en ook nog eens allemaal fungeerden als achtergrondzangers!), zat de sfeer er snel in. Al gauw kwamen haar hits Sweet About Me en Sanctuary langs en ook wist ze er een leuke cover van Justin Timberlake's Cry Me A River in te gooien. Ik moest mezelf er alleen wel voortdurend op wijzen dat ik niet Amy Winehouse hoorde. Hun stemmen vind ik zo op elkaar lijken dat als ik mijn ogen zou sluiten en Gabriella een cover van Rehab had gedaan, ik even niet meer zou weten naar wie ik nou keek. Laten we alleen hopen dat ze niet zoals Amy eindigt!

Gelukkig heeft Gabriella nog genoeg eigen sound. Met af en toe een ballad, een meer 'rocky' of country-achtig nummer heeft ze genoeg afwisseling laten horen. En als ze de show eindigt met een cover van Led Zeppelin Whole Lotta Love, doet ze 't zelfs niet slecht als rockchick. Daardoor lijkt de zangeres wel nog een beetje zoekende te zijn - bij welke stijl voelt ze zich het meest thuis? Met haar 17 jaar kunnen we misschien ook niet verwachten dat ze al een richting kiest. Voor nu doet ze het natuurlijk geweldig en ze zal het alleen maar beter gaan doen! This is just the beginning...

Ik was al fan voor ik naar het optreden ging en ben het nog steeds! Haar eerste album Lessons To Be Learned is al in mijn bezit, dus laat de tweede nu maar komen!

Lessons To Be Learned
Gabriella Cilmi
EAN: 0602517913066
Prijs: 19,95Foto's: (c) Ze.nl / Joris Pol