Product: Vakantie musthaves.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Genieten van een gezonde vakantie begint bij jezelf. En dan heb ik het niet over het veel eten van salades en fruit en vooral geen glaasje wijn bij het eten - want waar anders eet en drink je lekkerder dan op jouw vakantieadres? Nee, ik heb het over je lichaam en haar. Want als je blonder en bruiner wordt, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten.

Ik begin 's morgens met een uitgebreide scrubbeurt onder de douche. De huid die ontdaan is van dode huidcellen bruint veel egaler en daardoor mooier. Als de bloedcirculatie in de lichaamshuid daarbij optimaal is, kan de huid de verzorgende werkstoffen uit bodyproducten vele malen beter opnemen. De combinatie van hannah Scrub Plus en de synergetische producten uit de hannah Body Treatment Kit, zorgen voor een uniek totaalconcept als het gaat om het zichtbaar én voelbaar verbeteren van de lichaamshuid. Kijk op de website voor meer informatie.


Persoonlijk ga ik elke zomer voor een goedkopere scrub: de Brazil Nut-scrub van The Body Shop. Een heerlijke geur en een vriendelijk prijsje. En het werkt! Als je niet zo'n fan bent van de geur, dan zijn er nog vele andere fijne scrubs.


Na mijn ochtenddouche is het tijd om me klaar te maken voor het strand. De tas met flesje water, een goed boek en zonnebrandcreme is daarbij onmisbaar. Ik wil tenslotte zo lang mogelijk veilig van de zon kunnen genieten. Bij Etos vind je van het eigen merk een actuele én veilige keuze in zonnebrandmelk en -sprays. Minstens zo goed als de bekende merken, maar wel stukken voordeliger. En na het zonnen? Dan neem je natuurlijk Etos After sun, voor een optimale voeding en hydratatie van de huid, zodat je extra lang van je mooie stralende kleur kunt genieten.


Na het zonnen is het natuurlijk weer uitgebreid tijd voor een verfrissende douche. Bij mij duurt deze altijd langer dan de ochtenddouche, want ik pak nu echt uit. Een scrub van The Body Shop of Garnier voor mijn gezicht, een hydraterend gezichtsmaskertje, maar het allerbelangrijkste is voor mij op zo'n moment: een haarmasker. Want van al dat chloor en zoute water - ik ben namelijk een echte waterrat, ben er niet uit te krijgen! - heeft mijn haar wel wat te verduren. Gebruik bijvoorbeeld Jasmin and Henna Fluff-Eaze van Lush of Nutri-repair van Fructis. En na het douchen smeer ik mij uitgebreid in met de Brazil Nut bodybutter van The Body Shop.


Ik vind het heerlijk om mij in de zomer op te maken. Ik heb namelijk dan bijna niets nodig, vanwege mijn bruine kleurtje. Dus ik hoef niet te rommelen met fluids en extra veel poeder: hoera! Na een vleugje poeder, heb ik ruim de tijd om uitgebreid te experimenteren met mijn oog make up. Bijvoorbeeld met de Luminys Duo van Pupa. De kleuren kunnen worden gemixt en zowel met een droge als met een vochtige applicator aangebracht worden om de ogen te kleuren, te vormen en highlights aan te brengen, afhankelijk van smaak en stemming. Om mijn ogen extra te accentueren gebruik ik een goede mascara, zoals bijvoorbeeld de Herôme Brilliant Mascara. Een unieke mascara die niet alleen volume, lengte en krul geeft, maar ook optimaal verzorgd. En, erg leuk: hij komt in een roze bewaardoosje. Daarna nog een vleugje lipgloss en ik kan er tegenaan!

Fijne zomer allemaal!