Wijn-gadgets!

Eten door Redactie Ze.nl

Flessenstopper
Natuurlijk gaat de fles meestal in een keer leeg, maar mocht je een keer niet tot de bodem gaan, dan zijn deze Alessi flessenstoppers wel erg gezellig!

Kurkentrekker
Een kurkentrekker klinkt zo logisch en simpel, maar iedereen die wel eens wanhopig heeft staan rukken en trekken aan een onwillige fles weet dat de wereld niet zo eenvoudig in elkaar steekt. Het belangrijkste bij de kurkentrekker is de schroef. Kijk voor het kopen of de schroef een kleine inkeping heeft, zodat hij makkelijk in de kurk draait. Ook een tweetraps-kurkentrekker is makkelijk: de kurk wordt in twee etappes uit de fles getrokken.

Karaf
Een karaf gevuld met wijn staat niet alleen erg chique, het is ook handig. Sommige rode wijnen zijn nog jong en hebben stevige tannines, de stofjes die een bittere smaak geven. Door ze een paar uur van tevoren in een karaf te gieten, wordt de wijn zachter en geuriger. Wijn met een depot, zoals een mooie port, moet voorzichtig in een karaf worden overgedaan. Het depot blijft in de fles, de port gaat in de karaf.

Wijnglazen
Een paar goede wijnglazen zijn de investering waard. Een set glazen voor witte wijn en een set voor rode wijn, een slag groter, zijn de minimale uitrusting in je keukenkast. Glazen zonder voet, de zogenaamde Franse bistroglazen, zijn erg geschikt om water uit te drinken of om bloemetjes in te schikken, maar niet om wijn uit te drinken. Kristallen glazen op een mooie voet daarentegen zijn fijn.

Wijnthermometer
Wijnthermometers, tastevins, speciale schorten en boekjes om de wijnvoorraad in bij te houden: erg attente geschenken. Erg praktisch zijn ze niet. Neem nou de wijnthermometer: die kan worden gebruikt om de perfecte schenktemperatuur van een kelderschat te bepalen. Jammer genoeg krijgt de wijn kort na het inschenken al een andere temperatuur.

Koel jasje
Om je witte wijntje of rosé ook buiten de koelkast lekker koud te houden, trek je hem een jasje aan. Een Cool Coat welteverstaan! De Cool Coat bestaat uit twee lagen. De buitenste laag van textiel geeft het leuke uiterlijk. Aan de binnenkant zit nog een los coolpack dat is gevuld met koelende gel. Dit deel kun je eruit halen en in de vriezer plaatsen. Het coolpack van de wijnkoeler zorgt ervoor dat de wijn ongeveer een uur lang goed koud blijft. Het buitenste deel van de koeler heeft een drukknoop en een omgevouwen kraag. Door dit ontwerp lijkt het echt op een jas die goed tegen de kou kan.

Bron: Smulweb.nl