10x het ultieme vakantiegevoel thuis

Reizen door Martine

Je verkering is net uit en al je vriendinnen hebben hun trip voor de zomervakantie al geboekt. Of je hebt juist net een nieuwe vriend, maar zijn vakantiebestemming staat al ruim een half jaar vast. Misschien heb je gewoon even geen geld voor een dure vakantie.

Kan allemaal wel zo zijn, maar dat betekent niet dat het zomergevoel aan jou voorbij gaat dit jaar. Wij helpen je om als thuisblijver ook dat heerlijke vakantiegevoel te ervaren: tien zomerse tips op een rij!

1) Barbecue in het park
Trommel je medethuisblijvers op voor een barbecue in het park. Tuurlijk, in de achtertuin kan ook en is vaak veel praktischer, maar in het park ben je er toch even meer uit dan direct achter je eigen casa.

2) Blote voeten!
Het ultieme vakantiegevoel werd hier op de redactie vreemd genoeg in verband gebracht met voeten. Blote voeten welteverstaan: met je blote voeten in een kabbelend beekje, het gras of het warme zand... Blijkbaar doet de bevrijding van die tien tenen uit ons verstikkende schoeisel ons goed. Het Blote Voetenpad is daarom het ideale uitje om het ultieme vakantiegevoel te bereiken! Klik op onderstaande regio's om jouw blote voetenpad te vinden!
Groningen/Friesland
Limburg
Gelderland

België

3) Witbier & wodka lime
Ook in Nederland is het regelmatig zonnig genoeg om een terrasje te pakken. Vier de zomer met een wodka lime, rosébiertje of koel witbiertje met citroen. Oh, en vergeet je grote zonnebril niet!

4) Cruisen in een cabrio
Huur, zodra het mooi weer is, een dagje een cabrio en cruise naar een paar van de mooie plekjes die ons land rijk is: even een drankje doen op het strand, een kort wandelingetje op de Veluwe en 's avonds op het terras van een restaurant in een onbekende plaats een hapje eten. Terug in de tijd? Huur dan een ouderwetse Kever cabriolet via kevertehuur.nl. Haren los en gaan!

5) Festival Feeling!
Bezoek zoveel mogelijk festivals. Want wat is er zomerser dan waterig bier uit plastic bekertjes? Leuke gratis festivals zijn onder andere Parkpop in Den Haag (met o.a. Milow, Boris, Guus Meeuwis, Ed Kowalczyk van LIVE en De Staat), het Maasboulevardfeest in Schiedam (met o.a. Osdorp Posse, Loïs Lane, Nikki en Def P.) en Citydance Heerlen (met o.a. Benny Rodrigues, DJ Chuckie en Dennis van der Geest). Kijk voor een volledig overzicht op www.festivalinfo.nl!

6) Het water op!
Wat is een zomer zonder water? Huur een bootje en ga een dagje lekker varen. Kies je voor een rustgevend fluisterbootje of ga je voor snelheid?

7) Tuinfeest
Organiseer een tuinfeest met een zomers thema. Steek jezelf in een vrolijke zomeroutfit, kleed je tuin of dakterras aan met (nep)bloemen en gekleurde lampjes en vergeet vooral de romantische vuurkorven niet! Who needs to travel anyway?!

8) Zomers sportief: beachvolley!
Struin internet af en geef je samen met vrienden op voor een beachvolleytoernooi. Het liefst natuurlijk eentje op een echt strand, maar bij gebrek aan mooi weer kun je ook je toevlucht zoeken naar een indoor strand als The Sand  in Amsterdam of The Beach in Aalsmeer. Ook voor indoor beachparty's! 

9) Een verfrissende duik onder wuivende palmen
Je hoeft echt niet ver te reizen voor wuivende palmen en helder blauw water. Zoek een mooi subtropisch zwemparadijs uit en ga daar lekker een dagje badderen, dobberen en het grote kind uithangen op alle aanwezige glijbanen die er zijn!

10) Limonade & staafwaterijsjes!
Gewapend met een kan limonade en een goed boek op je balkonnetje in de zon hangen, met een voorraad staafwaterijsjes in de vriezer.

Wat geeft jou het ultieme vakantiegevoel?