Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Burn your bra!

Behaloze celebs
Wij bij Ze.nl zijn nog niet overtuigd, maar het lijkt erop dat er een behaloze trend aankomt. Zo zijn al verschillende celebrity's met bungelende boobs gespot: Alyssa Milano, Cameron Diaz, Kate Moss, Lily Allen en Victoria Beckham laten ze lekker hangen. (Hoewel we in het laatste geval beter kunnen spreken van 'staan', zie foto onderaan - ieieieks!)

26 juni: no more bra!
Op Facebook is een oproep gedaan aan alle vrouwen om op vrijdag 26 juni de boel de boel te laten en de beha in de kast. De reden? Volgens de groep die deze oproep doet, is de beha "een martelwerktuig en een belemmering". Een belemmering? Sporten met een bouncende D-cup: da's pas een belemmering!

Beha als belemmering
De initiatiefnemers vergelijken het dragen van beha's met het inbinden van vrouwenvoeten in China, een manier om vrouwen kort te houden. Ze stellen dat uit onderzoek blijkt dat degenen die de klok rond een beha dragen 113 keer meer kans hebben op borstkanker dan anderen. (Maar wie draagt er 24/7 een beha?) Het kledingstuk zou schadelijke stoffen in de borsten vasthouden, waardoor je meer kans loopt op tumoren. De vrouwen vergelijken ook de borsten met de teelballen van mannen. "Ze hangen met een reden uit het lichaam omdat ze koel moeten blijven. Als ze in een beha gesnoerd worden, hebben je borsten het te warm en functioneren ze niet meer naar behoren."

'Borsten gezonder zonder steun'
Argumenten voor het dragen van een beha worden juist weggewuifd. "Je borsten hebben helemaal geen ondersteuning nodig en de gezondheid van vrouwenborsten was beter voor de uitvinding van de beha. Ook blijkt uit onderzoek dat rondborstige vrouwen die er twee weken lang geen droegen, minder pijn en last hadden van hun boezem. 80 procent van de deelneemsters besloot hun beha's voorgoed weg te gooien." (bron: www.hln.be)

Pervers
Natuurlijk gaan er verhalen dat dit helemaal geen feministische club is die voor de 'vrijheid' van de vrouw(elijke vormen) opkomt, maar dat het een idee is van perverse mannen die zich verheugen op een dagje wiebelende borsten kijken.

Hoe dan ook, mocht jij wel enthousiast geworden zijn, misschien wat handige tips:

- Tepelplakkers: Voorkom dat iedereen de temperatuur kan aflezen aan jouw tepels en plak deze stickers eroverheen. Misschien ten overvloede, maar haal ze er wel even af voordat je date je ontdoet van je fijne jurkje: de plakkers zijn een behoorlijke turn-off.

- Plakbeha: Zijn je borsten net iets te zwaar om ze hun eigen gang te laten gaan, maar heb je wel een bloot jurkje, probeer dan de plakbeha eens! (www.dressesonly.nl)

- Hollywoodtape:
Kleding met bijvoorbeeld een watervalhals lenen zich ervoor om zonder beha gedragen te worden, maar er zit ook een risico aan vast (denk: nipplegate). Om alles op zijn plaats te houden is daar de Hollywoodtape. Dit dubbelzijdige tape plakt je mooie jurkje onopvallend vast aan je huid. Perfect! Google 'hollywoodtape' en je vindt zo een paar verkoopadresjes.


 

En, zien we jou 26 juni zonder beha op straat?