Bikini-angst

Sport & gezondheid door Jo-Anne

Maandenlang hebben we in dikke truien moeten lopen, maar het moment dat we deze ver achterin onze kast mogen verstoppen is in aantocht. Zeg 'adios' tegen je winterkleding en verwelkom je zomerkleding! De zomer staat niet alleen in het teken van luchtige jurkjes, maar ook van bikini's. De meesten hebben ze in alle kleuren en er zijn vrouwen die niet kunnen wachten om hun nieuwe bikini aan elke strandganger te tonen, maar anderen vermijden dit moment liever. Waarom? Omdat ze last hebben van bikini-angst.

Wie hebben er dan last?
Uit een onderzoek van de websites Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl  is gebleken dat maar liefst 82 procent van de Nederlandse vrouwen zich niet prettig voelt in een bikini of zwembroekje. Een derde schaamt zich zelfs voor haar eigen lichaam.

Veel mensen willen graag afvallen, zodat ze zich prettiger voelen in zomerse kleding en er beter uitzien. Voor één op de vijf vrouwen is de gezondheid de belangrijkste reden. Opvallend is dat een flink deel van de ondervraagden al last heeft van een gezondheidsprobleem en vanwege die reden moet afvallen.

Vliegende kilo's
Als de zomer in aantocht is, dan is iedereen opeens op dieet. Daarom schrikken wij ook niet van het hoge percentage (95 procent) dat voor de zomer nog een aantal kilo's probeert kwijt te raken. Het liefst willen ze een gewichtsvermindering van 1 tot 10 kilo. De sportscholen zijn dan ook de eerste weken van de zomer meestal bomvol.

Vorig jaar wilde 65 procent van de ondervraagden ook afvallen. De meesten is dat daadwerkelijk gelukt, maar gedurende de winter vlogen de kilo's er weer aan! Een klein percentage van vorig jaar is de verloren kilo's nog steeds kwijt.

Heb jij last van bikini-angst?