Woontrends voorjaar 2009

Mode & trends door Martine

Kanariegeel
Het is waarschijnlijk even slikken, maar dat was limegroen zo'n zes jaar geleden ook en dat zie je nu ook tot in den treuren overal terugkomen. Geel wordt de woonkleur van 2009! Kanariegeel welteverstaan! Is een muur je te heftig, dan zijn gele accessoires of een knalbank een gaaf accent in je verder rustige woonkamer. Pas trouwens op met knalgeel in de babykamer! Onderzoek heeft uitgewezen dat baby's hiervan vaker huilen!

Creativiteit
De woonmode van dit voorjaar geeft verder alle ruimte aan je eigen creativiteit. Krachtige zwart-wit patronen in combinatie met grof, bijna onbewerkt hout zorgen voor een speelse look. Nieuw en zelfs design mogen gecombineerd worden met oude meubeltjes met emotionele lading, zoals het (al dan niet gepimpte) buikkastje van je oma, fotolijstjes en andere tweedehands accessoires.

Ruiten
Een heel andere trend: ruiten! Nee, geen saaie zwart-wit ruiten, maar kleur, kleur kleur. Van meubels tot accessoires; van dekbedovertrek tot lamp: alles mag geruit in vrolijke kleuren. Ook hier geldt: is een heel geruit huis je net iets teveel van het goede, breng dan accenten aan door bijvoorbeeld wat leuke geruite kussentjes op je bank te leggen.

Luxueus wit
Ja, ja, ja, knalgeel, grof hout met designkastjes en geruite gordijnen... Is er ook iets hips voor de wat meer timide types onder ons? Jazeker! Neem Hollywood-wit. En nee, als je het goed doet, is wit alles behalve kil en saai. De kunst is om verschillende materialen te gebruiken, waardoor een spannende maar toch rustige mix ontstaat. Een simpele, witte bank met katoenen bekleding wordt warmer met een schapenvachtje eroverheen. Een vloerkleed met grove structuur zorgt voor een robuustere look en een hoogglans tafel straalt decadentie uit. Een paar witgeschilderde houten stoelen zorgen voor contrast. Accessoires in zilver, zoals kandelaars, geven eveneens een chique twist aan een in eerste instantie eenvoudig wit interieur.

Meer tips en foto's? Kijk eens op www.101woonideeen.nl
of www.wonenonline.nl!