Mannen moeten gespierd

Mode & trends door Martine

Jarenlang werden catwalk en modebladen gedomineerd door de gevoelige, ranke man, maar David Gandy luidt een nieuw tijdperk in, volgens de modewereld. De tijd van het nieuwe schoonheidsideaal: de gespierde macho.

David Gandy is atletisch gebouwd (ehm, getraind waarschijnlijk), maar absoluut geen ouderwetse metroseksueel. Geen haar op zijn lichaam die eraan denkt zijn lijf te ontharen of met crèmes te gaan smeren. Zijn salaris van 330.000 euro per jaar, een flink bedrag voor een mannelijk model, bewijst dat hij in trek is.

Davids loopbaan als model ging niet gelijk lekker. Zeven jaar geleden had hij zelfs absoluut geen succes. Magere, jongensachtige modellen kaapten de opdrachten voor zijn neus weg en de vraag "Wat doe jij hier?" is hem meer dan eens gesteld. In mei 2007 kwam daar echter verandering in. Een jaar later verscheen er zelfs een kalender van Dolce & Gabbana met alleen maar foto's van David. In januari  van dit jaar was hij zelfs te bewonderen als 'het voorbeeld van het mannelijke supermodel' in een hip modeblad. Echte mannen zijn weer hot!

Volgens de Belgische site hln.be zou de hunkering naar atletische, sterke mannen samen kunnen hangen met de huidige crisis. In tijden van financiële nood heeft de maatschappij sterke mannen nodig. Dunne jongetjes zouden maar gebukt gaan onder de verhoogde werkdruk van de baas en dus hebben we daar niets aan.

Op de redactie van Ze.nl vinden we het ook niet echt vervelend wat vaker tegen types als David Gandy aan te kijken. Oordeel zelf na het zien van de foto's bij dit artikel...

Bron: www.hln.be