Zingende bediening bij Pasta e Basta

Eten door Marcella

Pasta e Basta bestaat al sinds 1994 en heeft zich als Italiaans restaurant in die jaren zeker waargemaakt. Met het speciale concept waarbij de bediening zingt, trekt Pasta e Basta iedere avond vele gasten en zit het bijna elke avond vol. Reserveren is daarom aan te raden. Donderdag, vrijdag en zaterdag werken zij met shifts. Je hebt dan de keuze uit de vroege shift, van 18.00 tot 21.00 uur, en de late shift vanaf 21.15 uur tot sluit.

De Italiaanse keuken met zingende bediening; ik was erg benieuwd en ging vol verwachting naar Pasta e Basta...

Binnenkomst
Bij binnenkomst valt meteen de klassieke sfeervolle uitstraling van het restaurant op. Er zijn romantische tafeltjes voor twee, maar ook grote lange tafels voor grotere gezelschappen. De tafels zijn mooi gedekt en er staan overal chique zilveren kandelaars. Elke tafel krijgt een tafelheer of dame toegewezen, die de rest van de avond voor je klaar zal staan. Onze tafeldame legt uit hoe de avond zal verlopen. Het voorgerecht is een buffet met verschillende anti-pasti. Daarna zal het hoofdgerecht volgen, waarbij we de keuze hebben uit acht verschillende pasta's. Tenslotte vertelt ze ons dat de bediening vanavond de muziek zal verzorgen. Zij zullen namelijk om de beurt gaan zingen! Dat dit een muzikale avond gaat worden, is al te zien aan de menukaart. Het menu zit namelijk in originele oude muziekbladen!

Het eten
Het hoofdgerecht is besteld en we kunnen beginnen met het voorgerecht; de anti-pasti die in buffetvorm wordt geserveerd. Ook hier komt het muzikale accent weer terug. Het buffet bevindt zich namelijk in de piano! Daar liggen allerlei lekkere anti-pasti zoals Italiaans brood, carpaccio, zalm, olijven, tonijn, champignons en mosselen. Je kunt zo vaak teruggaan als je wilt. Als hoofdgerecht worden heerlijke pasta's geserveerd. Mijn tafelgenoten en ik hadden gekozen voor de aardappel gnocchi met runderstoofvlees, champignons en fijne groenten, de lasagne met gorgonzola, spinazie en parmaham, en voor de bucatini met tomatensaus van rode ui, spek en pecorino kaas.

Stemmen van goud
Helaas hoor je in menig restaurant dezelfde liedjes voorbijkomen, omdat er een cd wordt afgespeeld. Dat is bij Pasta e Basta absoluut niet het geval! Naast dat de bediening erg vriendelijk en enthousiast is, beschikken zij over een waanzinnig zangtalent! Gedurende de avond zingen de tafelheren en dames om de beurt de sterren van de hemel onder begeleiding van een pianiste. En voor de duidelijkheid: alles wordt live gezongen! Het zangniveau ligt echt hoog, er wordt vol overgave gezongen, en het leuke is dat iedereen een eigen sound en stijl heeft. De nummers zijn daarom erg divers: van klassiek tot pop, van musical tot jazz. Ook worden er duetten gezongen. Daarnaast worden de gasten erbij betrokken, wat voor interactie en een geweldige sfeer zorgt. Overigens zingen ze niet aan één stuk door en kun je ondertussen gewoon verder genieten van het lekkere eten.

Het oordeel
Pasta e Basta is een bijzonder Italiaans restaurant met gerechten van topkwaliteit en een uitstekende service. De bediening is erg vriendelijk en enthousiast. Onder begeleiding van een getalenteerde pianiste zingen zij iedere avond de sterren van de hemel. De prijs-kwaliteitverhouding is goed. De prijzen liggen ongeveer even hoog als in een 'gewoon' restaurant, zonder zingende bediening. Het voor- en hoofdgerecht is 34,00 euro per persoon. En op maandag geldt er een speciale studentenkorting! Pasta e Basta heeft naast een uitstekend restaurant ook een gezellige bar met een lekkere cocktailkaart. Naast uitgebreid dineren kun je dus ook voor een drankje aan de bar terecht bij Pasta e Basta.

Kortom, wie op zoek is naar een goed Italiaans restaurant met heerlijke pasta's en je daarnaast het gevoel wil hebben van een écht avondje uit, is Pasta e Basta een absolute aanrader! Je bent verzekerd van een heerlijke avond!

Pasta e Basta
Nieuwe Spiegelstraat 8
Amsterdam
020-4222222