Serenade voor een gezond hart

De maatschappij door Martine

Steeds meer jongeren kampen met hartproblemen door ongezonde leefgewoonten. Om hier aandacht voor te vragen is Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, op 10 februari gestart met de campagne 'Een gezond hart mag best wat sneller kloppen'. Actie dus!

Uit onderzoek onder jongeren is gebleken dat zij zich niet altijd bewust zijn van hun ongezonde leefstijl. Zo denkt 83 procent dat zij gezond leven, maar blijkt dat maarliefst 47 procent zich juist ongezond gedraagt! Al die ongezonde gewoonten en consequenties als overgewicht, kunnen op latere leeftijd hart- en vaatziekten veroorzaken. Sterker nog: op dit moment zijn deze doodsoorzaak nummer één voor vrouwen! Tijd om daar dus iets aan te doen.

Om in te spelen op Valentijnsdag biedt Jump je nu de mogelijkheid een echte serenade met persoonlijke boodschap te sturen naar iemand waarvan jij het hart sneller wil laten kloppen: je geliefde, een vriend of een vriendin. Mooi meegenomen is dat je gelijk aandacht vraagt voor het belang van gezonde (kinder)harten, de acties en het onderzoek dat Jump en de Nederlandse Hartstichting doen.

Steek iemand een hart onder de riem en breng die serenade nu op http://serenade.heartjump.nl!