Griekse wraps met kip

Eten door Jet

(4 personen)


Wat heb je nodig?

  • 400 gr kipfilet, in reepjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 8 wraptortilla's
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes


Hoe bereid je het?

Kruid de kip met zout, (versgemalen) peper en de kaneel.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het vocht al omscheppend verdampen.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de yoghurt met de komijn en voeg zout en peper toe naar smaak.
Spreid de tortilla's uit en verdeel de plakjes komkommer erover. Verdeel er nu wat ijsbergsla over en schep de gebakken kip erop. Als laatste schep je een streep Griekse yoghurt erop. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de tortilla's stevig op. Snijd de wraps schuin door.

EetZe!