Verse vis bij The Harbour Club

Eten door Jet

Bij het binnenlopen van dit restaurant valt mijn mond open: wat een entree! Het pand is groots opgezet en heeft een robuuste, stoere en trendy uitstraling. Bij binnenkomst valt mijn oog gelijk op de grote vitrine die vol ligt met allerlei soorten vis, met als hoogtepunt een haai die mij met een bek vol tanden dreigend aankijkt. Impressive!

We worden vriendelijk ontvangen en mogen eerst plaatsnemen in het loungegedeelte waar we onder het genot van een wijntje en brood met makreeltapenade eerst kunnen borrelen... Ook voor een gezellig drankje is The Harbour Club dus erg geschikt!

The Harbour Club heeft een mooie, gevarieerde kaart met natuurlijk veel (verse!) vis, maar ook voor een mals biefstukje kun je hier terecht. Maar ben je in een visrestaurant, dan is het natuurlijk het allerlekkerst om van een heerlijk stukje vis te genieten. En dat kan je hier volop! Kreeft, zalm, oesters, gamba's, schol, tong, haai... Zowat alles wat in de zee zwemt, kan hier gegeten worden. De vis wordt op verschillende manieren bereid: zo kun je kreeft op de klassieke manier eten, maar kun je ook op de Japanse tour gaan! Zo heeft The Harbour Club een eigen sushibar, waar verse sushi à la minute bereid wordt. Mijn tafelgenoten en ik kiezen als voorgerecht voor The Harbour Club Starter (een combinatie van gerookte zalm, palingfilet en Hollandse garnaaltjes), de Japanse Style (sashimi van zalm, tonijn en zeebaars met een Japanse zeewiersalade) en de carpaccio. Alle gerechten zijn een lust voor het oog en smaken net zo goed. Tijdens het hoofdgerecht worden de sushi, tournedos en de haai op de proef genomen. Wederom een succes. De sushi is verser dan vers, de tournedos heerlijk mals en de haai verrassend lekker. De prijs van het eten is niet goedkoop en niet duur, naar mijn mening een redelijke prijs voor gerechten die van zeer hoge kwaliteit zijn!

Het publiek in The Harbour Club is variërend qua leeftijd, maar over het algemeen van een hoge inkomensklasse (lees: hooggeblondeerde dames in merkkledij, tieners a la The Hills en zakenmannen). Iedereen ziet er netjes en verzorgd uit en geniet overduidelijk van het heerlijke eten en een avondje uit. De sfeer is goed!

In sommige recensies wordt gesproken van een onprofessionele bediening, waar wij totaal geen last van hebben. Onze tafeldame is ons de hele avond enthousiast en vriendelijk van dienst. Wel zien we een aantal piepjonge ventjes in de bediening, misschien past dit niet helemaal bij de chique uitstraling van het restaurant?

The Harbour Club is een absolute aanrader voor iedereen die een mooi stukje verse vis kan waarderen en die even het gevoel wil hebben in Saint-Tropez beland te zijn!

The Harbour Club
Dr. Lelykade 5-13
2583 CL Den Haag
070 891 3224