Interview: Boris!

Media door Anneke

Je hebt in je carrière heel wat kritiek moeten verwerken. Hoe heb je geleerd om daarmee om te gaan?
"In het begin had ik er heel erg veel moeite mee, vooral tijdens en vlak na de Idols-tijd. Ik heb er echt aan moeten wennen dat er behalve de fans ook mensen waren die mij niet leuk vonden. Gelukkig zit ik daar tegenwoordig niet zo meer mee. Nu kan ik accepteren dat er ook mensen zijn die er een andere mening op na houden over mijn muziek."

Heeft Idols je ook positieve ervaringen opgeleverd?
"Jazeker. Idols was beslist een leerproces. Je werd meteen in het diepe gegooid en meegesleept in het hele mediacircus. Soms wist je van voren niet dat je van achteren leefde. Maar ik wist waar ik aan begon toen ik meedeed. Het was wel een perfecte manier om mezelf aan heel veel mensen te laten zien."

Je vader is jazz-zanger. Ben je daar ook door geïnspireerd?
"Geïnspireerd is een groot woord, maar ik heb altijd wel grote bewondering voor mijn vader gehad. Hij is een echte jazzmuzikant en zo heb ik die muziek wel leren waarderen. Maar ik heb ook genoeg geleerd van mijn moeder. Ze hield heel veel van soul en zo heb ik van jongs af aan kennis gemaakt met die muziek."

Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?
"Van jongs af aan had ik die liefde eigenlijk al. De eerste cd die ik ooit kocht was Dangerous van Michael Jackson en ook had ik Bad van hem op een plaat. Michael Jackson heb ik altijd geweldig gevonden. Die man heeft heel wat prachtige muziek gemaakt."

Je speelde ooit zomers lang in Spanje op straat. Wat maakte je daar allemaal mee?
"De straten van Marbella en Sevilla waren mijn eerste podia. Daar ging je gewoon staan en liet je je muziek aan iedereen horen die voorbij kwam. Gewoon één op één voor de voorbijgangers zingen dus. Het was soms ook best eng. Je wist tenslotte niet of je muziek zou aanslaan of niet. Je bereikte wel een breed publiek: kinderen, jongeren en oude mensen. Gelukkig vonden de mensen het mooi wat ik deed. Ik heb zo een heel kapitaaltje opgehaald haha."

Kun je wat vertellen over je nieuwe album?
"Die heet Live My Life en gaat vooral over mezelf. Ik wilde ditmaal meer over mijn eigen leven schrijven. Vroeger vond ik het moeilijk om liedjes te maken over dingen als mijn jeugd en de scheiding van mijn ouders. Nu heb ik dat gewoon gedaan, omdat ik daar helemaal klaar voor was. Het was ook een soort van bevrijdende ervaring om alles gewoon een keer van me af te schrijven."

Moeilijke beslissing?
"Ik besloot gewoon alle schroom van me af te zetten en mijn gevoelens in mijn liedjes neer te leggen. Leave It Alone gaat bijvoorbeeld over mijn jeugd en de scheiding van mijn  ouders, terwijl Live My Life beschrijft hoe moeilijk het soms is om als artiest rekening te houden met een gezin."

Heb je daar zelf een balans in gevonden?
"Dat denk ik wel ja. Mijn vriendin begrijpt heel goed hoe mijn leven als artiest in elkaar steekt. Daarom kunnen we ook zo goed met elkaar opschieten. We hebben samen een zoontje, Django en binnenkort komt er een nieuwe wereldbewoner bij. Je ziet nu al dat Django van muziek houdt. Hij zingt mee met mijn liedjes en gaat vaak mee naar optredens. Hartstikke leuk!"

Hoe ziet je toekomst eruit?
"Ik denk wel goed. Mijn nieuwe plaat Live My Life komt deze week uit. Daar ben ik erg trots op. Hij klinkt niet alleen persoonlijker, maar ook rauwer en directer dan de voorgangers. De sound grijpt terug naar de hoogtijden van de soul. Ik ga in de komende tijd lekker veel optreden en kijk er nu al naar uit om mijn nieuwe liedjes met het publiek te delen."

Live My Life
Boris

EAN: 8716773001923
Prijs: 14,99