Cheap feel-good movies

Media door Marieke_B

Feel-good movies hebben meerdere goede eigenschappen, maar in tijden van kredietcrisissen is de leukste dat deze films vaak na een tijdje heel erg afgeprijsd worden! De fijnste meidenfilms zijn voor een prikkie verkrijgbaar. Wij presenteren: aanwinsten voor je dvd-kast.

The Sisterhood of the Traveling Pants (6,99) - o.a. Blake Lively, Alexis Bledel
In een speciale zomer  zullen vier hartsvriendinnen het voor het eerst in hun leven zonder elkaar moeten stellen. Wanneer ze voor het laatst samen gaan winkelen, vinden ze in een tweedehands-zaak een jeansbroek die hen allemaal perfect blijkt te passen. Ze besluiten de jeans als bindmiddel te gebruiken door hem elk één week te dragen, te zien of en wélk geluk de broek brengt en hem dan door te sturen naar de volgende in de rij. Hoewel ze mijlenver van elkaar verwijderd zijn, ervaren de vriendinnen het leven, de liefde en het verdriet op die manier toch alsof ze samen zijn, tijdens een zomer die ze nooit zullen vergeten.

Sound of Music (8,99) - o.a. Julie Andrews
Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een dominante weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier.

The Notebook (9,99) - o.a. Ryan Gosling, Rachel McAdams
Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek een ongelooflijk meeslepende liefdesverhaal. De jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en... Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid?

Love Actually (6,99) - o.a. Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth
Love Actually is niet zomaar een romantische komedie... Het zijn eigenlijk tien romantische films in één! In de film zijn verschillende hartverwarmende en hilarische verhale verweven, die zich allemaal afspelen in het hedendaagse Londen. Deze verhalen eindigen niet in één, maar in heel veel romantische hoogtepunten.

The Holiday (6,99) - o.a. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law
Maak kennis met Iris en Amanda, twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de ander in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar één ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze niet hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

Honey (4,99) - o.a. Jessica Alba
Honey Daniels wacht haar hele leven al om de wereld haar dansmoves te laten zien, maar alles wat ze graag wil, is net een stap te ver. Dan komt haar kans van 1 op 1000 in de vorm van een regisseur die Honey in de club ziet en haar een kans geeft als back-updanseres. Haar talent is duidelijk te zien en vanaf dat moment komt haar droom eindelijk uit. Ze doet de choreografie voor een aantal heel populaire hiphop- en r&b-nummers van Missy Elliot, Jadakiss & Sheek, Tweet en voor Honey is het te mooi om waar te zijn. Maar bijna net zo snel als de droom is opgekomen, begint hij te verdwijnen.

Notting Hill (5,99) - o.a. Hugh Grant, Julia Roberts
Een gescheiden jongeman, William Thacker, heeft een boekenwinkeltje ergens in Notting Hill in Londen. Hij verkoopt reisgidsen en boeken vol toeristische informatie. Op een dag krijgt hij bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt er voor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten. Dan maken ze een afspraak en zo komt het dat Anna meegaat naar een verjaardagsfeest bij de zus van William. Na het feest brengt hij haar terug naar het hotel maar daar verneemt Anna dat haar Amerikaanse verloofde voor een kort bezoek naar Londen is overgewaaid.

Serendipity (5,99) - o.a. Kate Beckinsale, John Cusack
Tijdens de drukke kerstinkopen in New York lopen Sara en Jonathan elkaar in een warenhuis toevallig tegen het lijf. Direct springt er een vonk over. Tussen de lichtjes en de sneeuwvlokken van Manhattan hebben ze vervolgens de avond van hun leven. Ze hebben echter allebei een relatie. Sara wil dan ook het lot hun toekomst laten bepalen: als hun liefde is voorbestemd, brengt het lot hen weer bij elkaar. Tien jaar later hebben de twee elkaar sinds die avond nog steeds niet gezien. Ze staan allebei op het punt om te trouwen en dan slaat de twijfel toe: zijn ze misschien toch bestemd voor die vreemdeling van tien jaar geleden? Beiden beginnen een race tegen de klok om de ander te vinden.

How To Lose a Guy in Ten Days (8,99) - o.a. Kate Hudson, Matthew McConaughey
Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen... Binnen 10 dagen! Andie's doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry, gaat ondertussen echter de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw om zijn vinger kan winden... Binnen 10 dagen! De romantische botsing tussen Andie en Benjamin resulteert in een aantal hilarische teleurstellingen die bewijzen dat echte liefde je hart laat spreken.

Cry Baby (4,99) - o.a. Johnny Depp
We zijn in de 50-er jaren met meisjes, auto's en rock 'n roll. 'Cry Baby' (Johnny Depp) is het stuk van de school, de droom van alle meisjes en de nachtmerrie van alle moeders. Hij leidt een snel leven met opgevoerde auto's, geflipte vrienden en vechtpartijen. En dan ontmoet hij Alison (Amy Locane), een rijk meisje uit een nette buurt. Ze worden allebei waanzinnig verliefd en zonder dat haar moeder er ook maar iets aan kan doen, stapt zij in de wereld van 'Cry Baby'.

Een hele fijne filmavond gewenst!