Hoe is het nu met: de Idols-kandidaten

Media door Karin
Soms brengen talentenjachten en andere populaire shows een heel nieuwe generatie BN?ers voort. Maar soms ook slechts eendagsvliegen. Wat wij ons afvragen: hoe gaat het nu met deze eendagsvliegen? Dit maal oude Idols-kandidaten.

Idols

: my goodness, wat was ik fan! Vooral Idols 1. Vooral Jim Bakkum. Als hij in volle glorie op het beeld verscheen, zat ik kwijlend voor de buis. Met Jim (en Jamai) weten we allemaal hoe het afgelopen is. Maar hoe gaat het nu met de kandidaten uit Idols die het niet zo ver geschopt hebben?

Idols 1: Marieke van Ginneken
Marieke eindigde als zesde in de eerste editie van Idols en viel voornamelijk op omdat ze ?het zusje van? is. Na Idols kreeg ze een platencontract en bracht ze de single Just Be Happy uit die in de top 10 belandde. Dit werd vervolgd met een tweede single genaamd I?m a Fool, maar deze kwam niet verder dan nummer 23 waardoor ze haar platencontract verloor en geen album op mocht nemen. Vervolgens ging Marieke werken in een jeugdinstituut en bleef zijdelings zingen. Ze werd samen met haar zusje Aukje van Ginneken voor een sexy fotoreportage in FHM gevraagd en samen brachten ze een single uit in 2005 genaamd Where You Wanna Be. In maart 2008 werd bekend dat Marieke één van de leden is van de formatie Star Project. Alle leden van die formatie hebben aan één van de bekende talentenshows op televisie meegedaan. Voor de rest is nu alleen bekend dat ze mama is van twee kinderen.


Idols 2: Boris Titulaer

Boris - ?Keep the soul alive!? - is een eendagsvlieg, terwijl hij de finale van Idols 2 van Maud op zijn sloffen won. Erg jammer dan ook dat we vrijwel niets van dit talent horen, terwijl de jury altijd lovend was over zijn prestaties. Kort na zijn overwinning in Idols verschijnt zijn single When You Think Of Me, dat al platina is voordat het in de winkels ligt. Zijn tweede single M.S.G. is al minder succesvol (nummer 12 in de charts) en zijn derde single Cordelia flopt. De drie singles zijn allemaal afkomstig van het debuutalbum Rely on Me, dat binnen een maand de gouden status bereikt. In oktober 2006 verschijnt zijn tweede album en dat veel positieve kritieken krijgt. Het schijfje bereikt positie 12 in de albumcharts. In november 2007 ontvangt hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure. Ook is de samenwerking met zijn platenmaatschappij Sony BMG in gezamenlijk overleg beëindigd. In februari 2009 wordt zijn 3e album, Live my Life uitgebracht en haalt een top 10 notering. Op dit moment werkt hij weer aan een nieuw album in LA en gaat hij door onder de naam Bo Rush. Hmm? waarschijnlijk doet Boris het nog aardig goed in de underground scene, want ons komen die albums niet zo bekend voor.


Idols 3: Floortje Smit

Floortje stond in Idols 3 rechtstreeks tegenover Rafaëlla en verloor de finale. Ze kreeg een platencontract, maar haar eerste single Wake Up werd helaas geen hit. Haar album Fearless kwam in 2007 uit. De tweede single van dat album was Starts with Goodbye. Er zijn nog geen concrete plannen voor een tweede album. In 2008 brengt ze wel de single Blindspot uit, maar deze kwam niet hoger dan de 82e positie in de charts. In 2007 bereikt ze opnieuw de tweede plek bij een talentenjacht, namelijk Sterren Dansen op het IJs. Daarnaast staat ze halfnaakt in FHM. Sinds augustus 2010 staat ze in de musical We Will Rock You waarin ze de rol van Ozzy vertolkt.


Van wie van de nog niet genoemde Idols-kandidaten zou jij willen weten hoe het nu gaat?