Nieuwe soort vrouw: de fembot!

Single & daten door Jet

Een fembot praat niet graag over haar gevoelens, wordt liever niet geknuffeld en haar werk komt op de eerste plaats. Kortom: deze nieuwe soort vrouw lijkt op het gebied van relaties en emoties verbazingwekkend veel op een man!

De Amerikaanse journaliste Theresa O'Rourke heeft deze naam bedacht en is ook zelf een fembot. En steeds meer vrouwen om haar heen lijken dezelfde kenmerken te vertonen...  Deze vrouwen houden van hun vrijheid en willen zich niet binden; koele en emotioneel afstandelijke vrouwen.

Ook bekend Hollywood neemt deze trend over. Steeds meer vrouwen willen hun gevoelige kant niet meer laten zien. Een voorbeeld hiervan is het karakter Cristina Yang uit Grey's Anatomy; heb je haar hoofd wel eens gezien als ze door iemand geknuffeld wordt? Maar ook Angelina gaf onlangs toe dat ze het nut van huilen niet inziet en Scarlett Johansson gelooft dat monogamie onnatuurlijk is..

De fembot duikt zonder problemen elk weekend met een ander in bed en spreekt één keer in de zoveel tijd met een vriendin af. Maar dan wel op de voorwaarde dat ze niet praten over hun relatieproblemen, diepste geheimen, menstuatie-pijntjes en ze gaat al helemaal niet huilen! Nee, de fembot heeft graag controle over zaken en daarom blokkeert ze haar gevoelens.

Maar is dit nou wel zo ideaal? Nooit meer keihard huilen tijdens een ontroerende film? Urenlang met een vriendin in de kroeg zitten om je hart te luchten? Of lepeltje lepeltje met je vriend in bed liggen?

Mij niet gezien, ik blijf liever ouderwets...