14 tekenen dat je wel érg feministisch bent

Lifestyle door Rosanne
Geen man vertelt jou wat je moet doen, dat bepaal je lekker zelf. Je bent een echte feministe die altijd haar eigen plan trekt, maar soms slaan de stoppen door. 14 tekenen dat je wel heel erg feministisch bent... 

Jij hebt geen prins op het witte paard nodig om je te redden. Ha, wat een lachertje, jij redt jezelf wel. Als ware feministe vecht je voor gelijke rechten en kun je mensen wel slaan die beweren dat jouw gepassioneerde reactie komt door je 'periode’. Dapper vecht jij voor deze nobele zaak, maar ja, soms komt het wel erg dicht bij regelrechte mannenhaat. Deze tekenen laten zien dat je een beetje té feministisch bent geworden.

Je bent misschien een beetje doorgeslagen, want jij…

… verbrandt je bh’s op een hele grote stapel in de tuin terwijl je er middenin de winter naakt naast staat te glunderen. Zo, ben je ook weer mooi van die vrouwonvriendelijke memmenzak af.

… stemt altijd alleen op vrouwelijke kandidaten, maakt niet uit wat ze te zeggen hebben, ook al ben je het stiekem met die man eens.

… geeft mannen de schuld van alles wat er misgaat, van je mislukte project tot oorlog en van slechte mascara tot hongersnood. Alles zou beter zijn zonder die mannen.


… bent al beledigd wanneer een man de deur voor je openhoudt en steekt af in een tirade. "Hallo, dat kan ik zelf wel hoor! Wat denk je wel niet?! Dat omdat ik een vrouw ben ik geen deur kan open doen? Mijn vagina perst er kinderen uit en jouw ballen krimpen al in koud water. Wie is hier nu zwak hè?!"

… flasht toch zeker wel twee keer per week je boobies naar politieagenten. Vrijheid! Weg met de mannelijke onderdrukkers… Vrijheid! Vrijheid!

… beweert dat je alleen maar dochters wil, als we hier één-kind-politiek hadden wist jij wel welk geslacht zou worden achtergelaten.
 
… hebt als levensmotto: een vrouw zonder man is als een hoofd zonder pijn. Of een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets.

… vraagt jezelf dagelijks af dat als ze een man op de maan kunnen zetten, waarom ze dat dan niet met allemaal doen?


… hebt je okselhaar ondertussen tot op je enkels hangen – scheren is er voor jou niet bij. Waarom moeten vrouwen zich scheren en mooi zijn en mogen mannen alles laten staan? Dubbele schoonheidsidealen!

… vindt je kat leuker dan je vent. Kom op, dat is ze toch ook? Kat op één en vent op twee. Snookie blijft tenminste wel trouw.  

… houdt pas op met bitchy zijn wanneer mannen ophouden zich te gedragen als assholes. Die dag is nog niet aangebroken dus blijf je nog lekker van je afbijten. Klaar met die onzin die ze uitkramen!  

… vindt dat al jouw problemen beginnen met MEN; menstruatie, menopauze, mental breakdown. Kan geen toeval zijn, toch?

… vindt soms toch wel dat mannen een aai verdienen, in hun gezicht, met een stoel. Daden zeggen meer dan woorden.

… blijft lekker single, al regende het de hele dag sexy mannen. Jij begint er niet meer aan. Girlpower!

Herken jij jezelf in deze superfeministische trekjes?