Lifestyle / Media
Media

Dit zijn de meest inspirerende vrouwen op Instagram

Tussen de kattenplaatjes, tropische kiekjes en modelpics toe aan wat frisse, diepgaande content op je Instagram-feed? Zoek dan niet verder. Wij weten door welke vrouwen jij wel geïnspireerd raakt. Want naast alle perfecte plaatjes, is het nu eens goed tijd om een fijne dosis inspiratie te krijgen als je door de app scrollt. Van feministische power posts tot aan vermakelijke feel good-foto's: dit zijn de leukste inspirerende vrouwen op Instagram.

inspirerende vrouwen

Lees ook: Onzeker door Instagram? Dit is hoe je er mee omgaat

1. Jameela Jamil @jameelajamilofficial

De Britse Jameela Jamil is activist op het gebied van body positivity en zet zich in voor verschillende belangen van de vrouw. Na zelf jarenlang met anorexia te hebben geworsteld, laat ze nu haar ongezouten mening horen over onder andere de dieetcultuur en het schoonheidsideaal op Instagram. Inspirerend!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on

2. Baddie Winkle @baddiewinkle

Deze vrouw tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. De 91-jarige Helen Ruth Elam, a.k.a. Baddie Winkle, laat ons zien dat je nooit te oud bent voor te veel kleur, sexy kleding en foto's met middelvingers. Met haar kleurrijke en flamboyante kleding, gekke poses en grappige foto's inspireert ze ons dat je elke dag het beste uit je leven moet halen. Oma goals much

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨🌈💖 BAD LIL BADDIE 👵🏼🌈✨ (@baddiewinkle) on

5. Lizzo @Lizzobeeating

Onze favoriete fluitspelende zangeres is de queen van body positivity. Lizzo is van alle markten thuis en heeft een scala aan talenten, maar ook een inspirerende én vermakelijke instagrammer zijn valt daar onder. Met haar geweldige gevoel voor humor en meedogenloze self love-posts verrijkt Lizzo je Instagram-feed. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

4. Stevie @stevieyaaaay

Wil jij duurzamer omgaan met het milieu? Dan is deze inspirerende vrouw het volgen waard. Zelf probeert Stevie van Horn 'zero-waste' te leven, wat betekent dat je weinig tot geen afval produceert. Ze laat op simpele en motiverende manieren zien dat ook wij bewustere keuzes kunnen maken in het dagelijks leven. Zo geeft ze bijvoorbeeld tips over hoe je plastic kan vermijden in de supermarkt en laat ze ons zien dat je makkelijk een stukje afval, wat je op straat ziet liggen, weg kan gooien. Want waarom ook niet?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stevie (@stevieyaaaay) on

5. Sanny Zoekt Geluk @sannyzoektgeluk

De Nederlandse Sanny is een echte positieve denker en dat kunnen we wel zien aan haar Instagram-account. Zo probeert ze, behalve zelf een positieve mindset te hebben, ook anderen te inspireren om positiever te zijn. Met mooie foto's, persoonlijke en vaak herkenbare hersenspinsels, krijg je zo een kijkje in haar leven. Ook geeft ze tips over hoe je het geluk in allerlei dingen kan vinden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanny zoekt Geluk (@sannyzoektgeluk) on

6. Melyssa Griffin @melyssa_griffin

Inspiratie (en soms wat motivatie) nodig als het om je carriere gaat? Zoek dan niet verder, want Melyssa Griffin is daar om jou een flinke inspiratie boost te geven. De entrepeneur deelt naast kleurrijke en mooie plaatjes ook de handigste tips als het om zelfontplooiing gaat. Zo inspireert ze je om alles uit jezelf te halen op het gebied van carrière, maar ook als het gaat om je mindset en persoonlijke leven. We like!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mindset + Business Strategy (@melyssa_griffin) on

6. Zeikschrift

Madeleijn van den Nieuwenhuizen geeft onder het alias Zeikschrift op een verfrissende manier kritiek op onder andere stereotypering, body shaming en heteronormativiteit door media. Scherp, met veel achtergrondinformatie en altijd open voor verschilend meningen. Geef haar een follow als je dat nog niet deed, want je steekt er echt wat van op. Ook de moeite waard om te volgen als je houdt van kopjes cappuccino en kattenmemes, want daarmee houdt Madeleijn het lekker luchtig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zeikschrift (@zeikschrift) op

 

Lees ook: Waarom een social media-leventje soms mooier lijkt dan de werkelijkheid