Indiaas restaurant Mayur

Eten door Martine

Net voorbij alle neongeweld in de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam vind je de stijlvolle entree van restaurant Mayur. Zodra we binnenkomen worden we welkom geheten en naar onze plaats begeleid. Wat direct opvalt is het grote raam, waardoor ons een kijkje in de keuken gegund wordt, en de gelikte, moderne inrichting die toch romantisch en Indiaas aandoet.

Met een eerste wijntje en papadums (knapperig dun linzenbrood) binnen handbereik wagen we ons aan de kaart. Deze is zeer uitgebreid! Zowel vegetariërs als vis- en vleesliefhebbers hebben alle keus. Zoveel zelfs, dat bijna niet te kiezen is. Gelukkig heeft gastheer en eigenaar Prashans Sharma vaker de overrompelde gezichten van gasten gezien en schiet hij te hulp met een uitstekend plan: vooraf een mixed starter met diverse soorten gekruid vlees-, garnaal- en aardappelgerechtjes op één bord en als hoofdgerecht een combinatie van twee curry's: kip tikka masala en jhinga curry met garnaal. Het voorgerecht is heerlijk. Hoewel lekker gekruid, slaan de vlammen niet uit onze mond.

Ook de curry's, waarbij naan (Indiaas witbrood) en groentecurry niet ontbreken, smaken goed, hoewel ze naar mijn smaak iets pittiger hadden gekund. Maar dat is mijn eigen fout: op de kaart staat duidelijk dat je kunt aangeven dat je van heet houdt!

Een dessert was mij na al dit heerlijks te veel: de Indiase thee volstond. Mijn tafelgenoot koos Kulfi, een Indiase ijssoort bereid met melk en fijne nootjes. De kleine portie was perfect afgestemd op het voorgaande.

Naast het heerlijke eten, is de service bij Mayur uitstekend. Meer dan tevreden zijn we weggegaan, met het plan zeker nog eens terug te komen. Ook als je nog nooit Indiaas gegeten hebt of je laat afschrikken door het idee dat Indiaas alleen maar heet en vet is, is dit dé plek om het eens te proberen.

Mayur
Korte Leidsedwarsstraat  203
Amsterdam
020-6232142