Goedele Liekens - Haar seksbijbel

Relaties door Krista

Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze spannende triologie... ehm, trilogie. Vol goede moed begon ik aan dit imposante boek. Het eerst wat mij opviel was dat het boek er heel erg speels en prikkelend uitziet. Maar was dat ook niet te verwachten van een boek dat wordt omschreven als het meest complete boek over seks? Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant praat Goedele vaak erg wetenschappelijk over seks. Gelukkig werd deze gedachte na enkele vagina's... ehm, pagina's bevestigd, want tussen alle mooie pagina's zijn veel wetenschappelijke weetjes te vinden. Het boek, door sommigen genoemd als een onmisbaar naslagwerk, heeft naast weetjes ook tips over standjes, orale seks, spelletjes (seksspelletjes!) en het orgasme. Enkele dingen die je kunt verwachten zijn: de top 10 van namen die mannen aan hun penis geven en ja... ook de vagina komt aan de beurt, alleen is deze lijst ietsje langer. De nieuwste trends in kutkapsels, hoe je het voorspel uitdagender kunt maken en hoe je je vagina in topconditie kunt krijgen (soort fitness). De bijbel snijdt ook serieuzere onderwerpen aan zoals SOA's, erectiestoornissen en persoonlijke hygiëne.

Goedele heeft met deze boeken vele taboes doorbroken en leerde vrouwen trots te zijn op haar vagina, leerde mannen dat de penis meer was dan zijn leidraad in het leven en leerde mannen en vrouwen intenser van seks en elkaar te genieten.

Haar seksbijbel van Goedele Liekens blijft een gespreksonderwerp. De meningen zijn verdeeld, maar ondanks dat de helft het boek belachelijk vindt (maar het toch wel even in wil zien) blijft het intrigerend. Ik moet zeggen dat mijn vriend en ik onder het koken toch even ons hoofd hebben gebroken over sommige vragen in de penis- en vaginaquiz en daarna hartelijk hebben gelachen om de piemelparade. Al met al is het een interessant boek met grappige en nuttige feitjes en dat is iets wat ik niet had verwacht.

Haar seksbijbel
Goedele Liekens
ISBN: 9002232551
Prijs: 29,95 euro
UItgeverij: Standaard Uitgeverij