Fileflirten

Single & daten door Redactie Ze.nl

... die bezaaid is met cd's, een pakje kauwgom, sigaretten en een blikje cola light. Met mijn vingers trommel ik op het stuur op de maat van de muziek en als ik de tekst ken, zing ik luidkeels mee. Want niemand kan me horen, heerlijk.

Maar iemand kan natuurlijk wel zien hoe ik geluidloos mijn longen uit mijn lijf blèr. Ik heb dat pas in de gaten als ik stapvoets rij in het langzaam rijdende verkeer, en naar links kijk, recht in het lachende gezicht van een wel zeer aantrekkelijke man die zijn duim opsteekt. Ik lach hem vriendelijk toe en schuif met mijn auto weer een stukje verder naar voren. Ik onderdruk een lachkriebel. Even verderop begint het verkeer weer te rijden en als de knappe vreemdeling mij even later inhaalt, kan ik het niet laten om even naar links te kijken. Hij grijnst naar me en wijst naar zijn radio. Dan steekt hij drie vingers in de lucht en wijst naar zijn oren. Ik kijk hem niet begrijpend aan, maar dan geeft hij wat meer gas omdat hij het verkeer achter hem ophoudt. Een beetje lacherig vervolg ik ook mijn weg, wat bedoelde hij nou?

Daar kom ik een paar minuten later achter als ik de volgende file in rij. Ik zing luidkeels mee met Rockstar van Nickelback en moet me inhouden om niet te gaan headbangen in de auto. Hij rijdt vlak voor me en ik laat mijn ogen over de achterkant van zijn auto gaan. Die is stoer en strak, en als dat overeenkomt met het achterwerk van de bestuurder, is dat veelbelovend. Hij sluit aan in de file op de linkerbaan en even later staan onze auto's wederom naast elkaar. De zware bassen die uit zijn auto klinken zijn synchroon aan de beat in mijn auto en ineens begrijp ik die drie vingers, de radio en het oor. Hij zit ook Radio 3FM te luisteren.

Terwijl ik het blikje cola light open maak grijns ik naar hem en ik zie hem net zo hard meeschallen als ik. And we'll hang out in the coolest bars, in the V.I.P. with the movie stars...
Ik neem een slok van mijn cola en kijk zogenaamd nonchalant recht vooruit, maar dat is om me slechts een houding te geven tegenover deze onverwachte flirt. Ik voel me schuldig omdat ik dit leuk vind, waarom zit ik nu als een kip zonder kop te grijnzen omdat hij alleen maar naar me lachte? I'm gonna trade this life, for fortune and fame, I'd even cut my hair and change my name... We hebben dezelfde muziek opstaan en dat schept blijkbaar een band in de file, maar die leuke kop en ondeugende grijns... brrrr, ik ben getrouwd, maar ik heb mijn ogen niet in mijn zak. Bovendien vrolijkt het een saaie rit behoorlijk op, maar waarom reageer ik dan als een uitgelaten puber? Well we all just wanna be big rockstars and live in hilltop houses driving fifteen cars... Hij zal me heus niet van de weg drukken en me overweldigen in het gras naast de vangrail. Hoewel, je hoort wel eens van die verhalen. Nee, hou op, stel je niet zo aan, dit is gewoon leuk, dus geniet er nou maar van.

Het is net zo snel weer afgelopen als het begonnen is. Nou ja, de file dan, want terwijl we weer op normale snelheid rijden, ontdekken we een ander leuk spelletje. Met maling aan de rest van het verkeer vliegen we met een lekkere vaart achter elkaar over het asfalt. Plagend rij ik hem klem als hij een auto in wil halen, waarop hij lachend de achtervolging in zet en mij aan de kant seint met groot licht. Ik laat hem weer inhalen en hij komt weer braaf voor me rijden. Hij heeft waarschijnlijk net zo'n saaie dag vandaag als ik, en heeft blijkbaar ook zin om even gek te doen. Geen idee wie hij is en waar hij heen gaat, maar dat is wederzijds en het maakt ook niets uit. De kilometers vliegen aan mij voorbij terwijl we om beurten achter elkaar aan blijven scheuren en ik geniet van de spanning die deze rit met zich mee brengt.

Maar dan komt uiteindelijk toch het onvermijdelijke. Eén van ons moet toch als eerste de snelweg af, en het ziet er naar uit dat die beurt aan mij toekomt. Ik nader Apeldoorn en ik ga voor hem rijden op het moment dat de afrit in zicht komt en ik geef mijn richting aan naar rechts. Als ik op de afrit rij verminder ik vaart en hij komt links van mij rijden. Heel even haken onze ogen nog in elkaar en lachen we elkaar toe, dan steekt hij zijn hand op en geeft gas. Als ik bijna bij de bocht van de afrit ben, kijk ik zijn auto na. Het laatste wat ik van hem zie is zijn stoere strakke kont en zijn alarmlichten als laatste groet.

In mijn hoofd klinkt een echo. Hey hey I wanna be a rockstar...

En dan rij ik naar huis.