Cyndi Lauper nog steeds dynamisch

Vrije tijd door Anneke

Ooit was Cyndi Lauper net zo populair als Madonna. Dat was in de 80's toen zij met Girls Just Wanna Have Fun, True Colours en Time After Time tijdloze hits scoorde. Met haar eigenzinnige optredens en haar grote muzikale passie wist Cyndi jong en oud te bekoren. Ze bouwde een grote fanschare op en verkocht wereldwijd miljoenen albums.

Maar in plaats van voor commercie en het grote geld te gaan koos Cyndi voor een minder gemakkelijke weg. Ze componeerde voor anderen en produceerde een aantal albums die overal veel lof kregen. Zo vertolkte ze op The Body Acoustic haar eigen oude materiaal akoestisch en op At Last stak ze klassiekers van weleer in een nieuw jasje.

2008 betekent de terugkeer van Cyndi Lauper naar de dansvloer. Met Bring Ya To The Brink flirt ze met de danswereld, compleet met aanstekelijke beats en meeslepende ritmes. Haar optreden gisteren in de Melkweg betekende van alles wat. Je hoorde enkele van haar grootste hits voorbijkomen, maar ook waren de songs van haar nieuwe album vertegenwoordigd. Het was in ieder geval één groot dans- en meezingfestijn daar in Amsterdam, waar jong en oud genoot van Cyndi's muziek. Humor ontbrak niet tijdens deze onvergetelijke avond en ook was er hier en daar een belangrijke boodschap. Sociale betrokkenheid is altijd een belangrijke factor geweest in Cyndi's muziek. Ze heeft zich ook altijd ingezet voor homorechten.

Voor velen zal het optreden in de Melkweg een onvergetelijke herinnering zijn, want wanneer zie je nou zo'n grote artiest in zo'n kleine zaal? De vreugde en de 'good vibe' was in ieder geval volop aanwezig!

Foto's: (c) Ze.nl / Anneke Ruys