Alicia Keys betovert Ahoy

Vrije tijd door Anneke

De roem van Alicia Keys duurt nu alweer zeven jaar. De souldame uit New York wist met haar debuutalbum Songs In A Minor (2001) meteen de wereld te overtuigen. Met de opvolger The Diary Of Alicia Keys (2003) was het met het succes al niet anders en met As I Am (2007) bezegelde ze dat succes alleen nog maar.

Alicia Keys weet als geen ander hoe ze een groot publiek moet betoveren. Met haar As I Am Tour is ze alweer een tijdje onderweg en overtuigt ze overal ter wereld een gemêleerd publiek: jonge kids lopen weg met haar muziek, maar ook ouderen worden er diep door geraakt. De fans dragen hún Alicia op handen en dat lieten ze maandag ook weer zien in Ahoy: met spandoeken, met zangkoortjes en met luid klappen en meezingen.

Terecht, want Alicia trakteerde het publiek op veel mooie songs uit haar repertoire, zoals No One, You Don't Know My Name, If I Ain't Got You en natuurlijk Fallin'. Of het nu een mooie ballad is of een lekker swingend up-tempo nummer: Alicia Keys draait er haar hand niet voor om. Ze zingt zó mooi en krachtig en raakt zó diep, dat je wel van haar móet houden. De sfeer was optimaal in Ahoy, de band speelde superstrak en de hele show was 'cool'. Dat smaakt zeker naar meer en wat ons betreft mag Alicia Keys elke maand wel een avondje komen zingen!

Foto's: (c) Ze.nl / Anneke Ruys