The Kransky Sisters op weg!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De ouders van de drie zussen zijn al jaren geleden overleden, maar opeens horen ze dat hun grootvader in Londen hen een huis heeft nagelaten. Ze besluiten om hun wat in ontwikkeling achtergebleven dorp Esk te verlaten, om op reis te gaan naar het verre Engeland. Ze zijn tenslotte benieuwd naar hun erfenis. Zo rijk zijn de dames ook niet, want ze reizen met de boot. En niet keurig in een kajuit. Nee, zij verstoppen zich in hun auto wanneer deze de boot op wordt gereden.

En zo brengen ze wekenlang door in de diepste catacomben van het schip. Ze hadden voldoende voedsel ingepakt, maar helaas: het bederft allemaal. Daarnaast hebben ze blikken met eten meegenomen, maar: de onnozele zus Dawn heeft de blikopener niet ingepakt. Ze overleven dankzij het eten van de ratten die zich verstopt hebben op het schip. Ze redden het maar ternauwernood, maar al het leed is snel vergeten wanneer ze het schip afrijden. Ze moeten wennen aan het links rijden en de weg vinden blijkt ook geen eenvoudige opgave.


Hun avontuurlijke reis brengt hen naar een huis, waar ze opgezette dieren vinden die verzonden moeten worden naar verschillende adressen. De zussen zijn als altijd even behulpzaam en besluiten de dieren zelf rond te brengen. Dit gaat uiteraard niet van een leien dakje en zo belanden ze, door het nemen van een verkeerde afslag, in Frankrijk. Maar ze laten zich niet kisten en alles lijkt weer redelijk op z'n pootjes terecht te komen.

Al deze avonturen vertellen Mourne en Eve op eigen wijze aan het publiek, terwijl ze bijna doodstil op hun stoel op het podium zitten. Zus Dawn houdt over het algemeen haar mond dicht en blaast bij wijze van begeleiding op haar tuba. Af en toe verrast ze de aanwezigen met een hoge gil, maar daar schrikt ze zelf dan ook zo van, dat ze direct weer dichtklapt.

Als je zin hebt in een avondje hartelijk lachen, dan moet je zeker naar The Kransky Sisters. Met al hun eigenaardigheden zijn ze bijna rijp voor het gesticht, maar in plaats daarvan vermaken ze ons met hun geheel eigen interpretatie van Staying Alive van The Bee Gees en Born to be Wild van Steppenwolf. En geloof me: je herkent de originele nummers bijna niet. De zussen zijn nog tot half november te zien in theaters door het hele land. Kijk snel op de website voor de speellijst.