Seksverslaafd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Je zou me niet herkennen op weg naar mijn werk of naar huis. Toch zie je me dagelijks. Je haalt me in op de fiets, zit tegenover me in de tram, trein of bus, staat naast me in de file. Ik val niet op. Ik heb manieren. Ik ga keurig maar onopvallend gekleed. Je bent mijn gezicht vergeten zogauw je weer voor je, in je krant, of naar buiten kijkt. Ik het jouwe trouwens ook. Tenzij ik het kan gebruiken in mijn donkere dromen.

Ik vond het boek een absolute pageturner over een zeer gewaagd onderwerp. Wat ik persoonlijk érg indrukwekkend vond, waren de gedachten en analyses rondom het thema seks. Bijzonder knap hoe de schrijver zich in de rol van een seksverslaafde heeft weten te verplaatsen. Hij overtuigt je. Het verhaal is geschreven vanuit het ik-perspectief. Als lezer word je afwisselend meegenomen naar het verleden, hoe alles begon. Naar zijn zoektocht naar het waarom van zijn fascinatie. In andere hoofdstukken neemt hij je mee naar het heden. Waar zijn seksverslaving, zijn schaamte en walging over het feit dat hij steeds hardere seks moet opzoeken om nog opgewonden te kunnen raken, beschreven worden. En ik als vrouw zijnde, rilde inwendig toen ik las hoe een vrouwelijke collega hem avances maakt, niet wetende welke duistere fantasieën deze - op het oog zo'n aardige man - heeft.

Zo spannend als het soms was, zo griezelig kon het ook zijn. Het is eng om te merken dat je geil wordt van beelden waar je eigenlijk van walgt, die je afkeurt, te ver vindt gaan, niet vindt kunnen, dit zou verboden moeten worden, zou dit echt zijn, doet ze dit uit vrije wil, hoe kan iemand zich hiervoor... En er dan toch geil van worden. Of er toch steeds naar willen kijken. Ertegen vechten en dat gevecht steeds verliezen, tot je op een dag op diezelfde beelden klaarkomt, en dan weet dat je het nog eens zult doen, en dat je nu nooit meer kunt zeggen dat je er alleen maar van walgt.



Alle vrouwen van de wereld
Mark Verver
219 bladzijden
ISBN: 9789049400248