Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy

Vrije tijd door Anneke

De Vrienden van Amstel LIVE! begon met een knallende suprise act: de enige echte comeback van Ray & Anita (vroeger 2 Unlimited). Het was voor de eerste keer dat het duo met band optrad. De supersterren uit de 90's speelden in no time de zaal plat en legden de basis voor een mooie concertavond met veel Nederlandse topsterren. 

Als vanouds zat de sfeer er goed in op het gezellige feest. Na Ray & Anita was het de beurt aan Nick & Simon om de toon te zetten. Het festival kende dit jaar een nieuwe opzet met een bar op het podium en een enorme rode kroonluchter die een unieke sfeer wist op te roepen. Ook anders waren de optredens waarbij artiesten nummers ten gehore brachten van internationale bands die hen inspireerden. Voor VanVelzen was dat Queen met de nummers: Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga en Somebody to Love.

Ook Kane was één van de toppers van de avond. De Hagenaars imponeerden wederom door hun grote 'drive' en overgave waarmee ze spelen. Behalve hun eigen songs brachten ze ook een nummer met X Factor-winnares Lisa Lois. Een ander hoogtepunt vormde het eerbetoon aan volkszanger André Hazes, dat tijdens de finale van de eerste avond De Vrienden van Amstel LIVE! door een aantal artiesten ten gehore werd gebracht. Rowwen Hèze zong onder andere Bloed, Zweet en Tranen dat door de bezoekers van het concert via www.vriendenvanamstel.nl als mooiste Hazes-song was gekozen. De top 3 die door hen werd samengesteld, bevatte op 2 Geef Mij Je Angst en op 3 Zij Gelooft In Mij. Het was de eerste keer dat een dergelijke ode door collega-muzikanten ten gehore werd gebracht.

Helaas is de concertreeks van De Vrienden van Amstel LIVE! al helemaal uitverkocht. De mensen die gaan: heel veel plezier. De mensen die hadden willen gaan: volgende keer sneller kaartjes kopen!

Foto's: Anneke Ruys