Real American Food

Eten door Jet

Het is geen geheim dat Amerikanen van eten houden. Héél veel en héél vet. Eten is in Amerika nummer één prioriteit, overal waar je bent word je geconfronteerd met het meest lekkere (en helaas ook meest slechte) eten. Je wordt er werkelijk mee dood gegooid...

Wat eten Amerikanen op een dag?

Ontbijt
Amerikanen beginnen hun dag met Cereals (cornflakes, smacks, chocopops, etc.) in allerlei soorten en maten, geroosterd brood en/of bagels met jam of cream cheese, American pancakes en eieren met spek. Kortom: een flinke hoeveelheid suiker en/of vet om je dag mee te beginnen. Fijn!

Tussendoor
En het wordt alleen maar erger, want zoetigheid hebben ze in Amerika genoeg: chocolate chip cookies, brownies, cupcakes, Oreo's, donuts. Alles is even heerlijk. Amerika staat bekend om zijn koffiebars (de bekendste is uiteraard Starbucks), waar je koffie in alle soorten en maten kunt krijgen, ook 'to go'.

Lunch
De meeste Amerikanen eten buitenshuis. Een lekkere sandwich of wrap, uiteraard héél rijkelijk belegd. Bruin brood kennen ze (bijna) niet, alles wordt geserveerd op witte kleffe bollen. Heel Amerikaans is het om er een zakje chips of pretzels erbij te eten. Natuurlijk zijn de hamburgers, hotdogs en pizza's ook erg in trek. Erg grappig om te vernoemen is dat je je drankje onbeperkt mag bijvullen. Amerikanen zijn dol op kaas, bij voorkeur gesmolten. Pizza's, chips, frietjes, sandwiches; echt overal strooien ze kaas overheen.

Diner
Net als bij de lunch, zijn hamburgers ook bij het diner zeer populair. Verder staan pizza en vlees van de BBQ (met veeeeeel tomatenketchup en andere lekkere sausjes) vaak op het menu. Als voor- of bijgerecht wordt heus weleens een salade gegeten, bijvoorbeeld een lekkere Caesar salad, maar ook die is rijkelijk gevuld met kip, croutons, kaas en saus. Amerikaans-Mexicaans is natuurlijk een overheerlijke nachoschotel. Natuurlijk mag het toetje niet ontbreken, denk aan overheerlijke grote bakken ijs die je op de bank voor de tv kunt oplepelen.

HELP!
Je merkt het al, er gaan flink wat kilootjes aankomen bij de redactrices van Ze.nl! Maar er zit niets anders op dan ons gewoon aan te passen aan de geweldige Amerikaanse cultuur met al zijn heerlijkheden. Bij terugkomst horen wij graag jullie nieuwste sport- en afslanktips! ;)