Keukenprinses zonder moeite

Eten door Maresa

En daar wordt het al makkelijk! Ten eerste hoef je geen uren in de keuken te staan om indruk te maken. Ten tweede kost iets lekkers bakken nauwelijks moeite. Het levende bewijs? Een luie 22-jarige (lees: ik) die het liefst minder dan een half uur aan bakken besteedt, maar toch heerlijke cakes en muffins bakt.

Sinds ik samenwoon (twee jaar, zie column De kwestie der deksels en dopjes) wil ik zo af en toe lekker huiselijk doen. Wat is er nu huiselijker dan iets bakken? Precies. En zo begon mijn cakebakkerij.

In de supermarkt vond ik de ideale pakken cakemeel voor mij: alleen water toevoegen. Geen geknoei met bloem (daar krijg ik trouwens toch kippenvel van), geen eieren die met zorg kapot getikt moeten worden en geen gekluts met melk. Het is dat ik niet gelovig ben, anders had ik een Hallelujah-muziekje achter deze ontmoeting met cakemeel geplakt.

Het is dus heel simpel. Gooi het cakemeel in een bak, gooi het water erbij (niet te hard, dan stuift het meel op) en begin fanatiek te roeren of zet de mixer aan. Na een paar minuten heb je het beslag al klaar.

Nu zou dit veel te simpel zijn om echt huiselijk te doen. Ja, lekker, zo'n cake. En als muffins ook goed te eten. Maar je wil er iets speciaals van maken. Iets van jezelf. Iets waardoor iedereen je complimenten toeschreeuwt over hoe geweldig jij als keukenprinses bent. Dus daarom geef ik je de ultieme crea-bea-truc: fruit!

Het idee is simpel. Je schilt een appel, snijdt hem in stukjes en gooit hem door het beslag. Of je verdeelt het beslag over de vormpjes, of in de cakevorm, en bedekt de bovenkant met geprakte banaan (eventueel met kokos). Het is simpel, zo gebeurd... en je hebt opeens een cake-met-wat-extra's.

Dus ren naar de supermarkt, koop een appel of banaan en een pak cakebeslag en ren weer terug naar de keuken. Binnen een uur maak je indruk op iedereen! Neem muffins mee naar je werk om uit te delen, nodig je (schoon)ouders weer een keer uit (maak je meteen een goede indruk!) of ga langs bij vriendinnen. Succes gegarandeerd!

Extra tips:
- Probeer een keer bosbessen, kaneel of in stukjes gesneden aardbeien.
- Wil je chocola gebruiken? Soms is schaafsel al lekker. Doe je gewoon met een mesje!
- Bij de bosvruchtencake, die van zichzelf al zoet is, kun je kiezen voor een zuurdere appel.