Scheuren & slippen voor vrouwen

Vrije tijd door Rianne_S

Slotemakers Antislipschool werd donderdag 25 september niet gevuld door stoere mannen, maar door op en top vrouwelijke journalisten. Voor de gelegenheid was er een muur roze geschilderd en daar bleef het niet bij. Het water in de bloemenvazen, de M&M's en zelfs het WC-papier waren roze. Opel en Harley weten hoe ze vrouwen moeten pleasen! Onder het genot van een heerlijke vrouwvriendelijke (dus caloriearme) lunch werden we welkom geheten door spierbonk en Harley-rijder Dennis van der Geest. Vervolgens doken we een kamertje in waar we alles over vrouwen en Harley-Davidson te horen kregen. Je zou het niet verwachten, maar Harley-Davidson heeft de meeste vrouwelijke rijders van alle motormerken. Je kan de Harley namelijk helemaal customizen naar je eigen smaak en persoonlijkheid. Daarnaast zijn veel modellen wat lager en daarmee toegankelijker voor ons vrouwen. Het zwaartepunt ligt heel laag en dat maakt de Harley heel stabiel (helaas niet stabiel genoeg voor mij bleek later). Aan de veiligheid wordt bij Harley ook gedacht, tegenwoordig zit er namelijk ABS (om snel te kunnen remmen) op de motors.

Maar ja, ook al ben je een stoere chick op een Harley, als je je helm af doet wil je er wel net zo goed uit zien als voor je 'm op je hoofd zette. En daarom was haarstylist Hester Wernert langs gekomen. Zij had allerlei prachtige ideeën om na het rijden een fabulous coupe te creëren, maar die zijn te ingewikkeld om hier uit te leggen.

Heavy Harley
Genoeg gekletst, tijd voor actie! Buiten stonden namelijk 18 prachtige Harley-Davidsons te wachten tot ze bereden konden worden. Leren jackie aan, helm op, handschoentjes aan en op naar de instructeur. Hij legde ons heel rustig uit hoe we moesten koppelen, schakelen, gas geven en remmen. Ik kon niet wachten tot het mijn beurt was en stapte gretig op de motor. Toen ik mijn vriend later vertelde dat het om een Night Rod Sportster ging werd hij helemaal gek, het apparaat schijnt voor veel jongens een natte droom te zijn. Maar ik had het druk genoeg met me concentreren op het rustig op laten komen van de koppeling. De motor schiet best hard vooruit en je evenwicht bewaren is moeilijker dan het lijkt. Volgens de instructeur was het vooral belangrijk om het punt waar ik naartoe wilde in de gaten te houden. Toen ik eindelijk mijn voeten van de grond naar de stepjes durfde te verplaatsen en langzaam een bochtje probeerde te maken verdween mijn blik toch per ongeluk naar beneden in plaats van vooruit en gebeurde het onvermijdelijke...

Ik merkte onmiddellijk dat het 'beest' waar ik op zat zo'n 300 kilo woog, want ik kon het gevaarte met geen mogelijkheid tussen mijn benen omhoog houden en de zwaartekracht trok de mooie motor naar de grond. Bavo Galama en zijn cameraploeg van Gek Op Wielen waren er als de kippen bij, dus wie weet zie je mij over twee weken beschaamd naast een Harley staan. De instructeur stelde me gelukkig gerust en er was geen krasje te bekennen, dus vol goede moed ging ik verder. Maar ik vond het helaas toch een beetje spannend, dus verder dan een klein beetje gas geven ben ik niet gekomen. Mijn motorchick-gehalte bleek dus niet al te hoog! Maar ik heb toch dat Harley-gevoel gehad en dat had ik niet willen missen. Mocht ik ooit gaan motorrijden dan zou ik toch niet op een Harley beginnen, maar eerst een paar jaar rijervaring op doen.

Uitstapetiquette
Voordat we de slipbaan onveilig gingen maken was er tijd voor een drankje en hapje. Holland's Next Top Model-jurylid Mariana Verkerk en HNTM-runner up Kassandra bevonden zich inmiddels ook onder de aanwezigen. Toen we waren bijgekomen van ons motoravontuur was het weer tijd voor een presentatie, ditmaal over de Opel GT. En stylingadvies voor in de cabrio en op de motor van stylist to the stars Graziella Ferraro. Ze adviseerde ons een broek met stretch of een rok met rits te dragen. Eigenlijk is elegante, tijdloze kleding met allure altijd goed. Als het maar een makkelijke structuur heeft en comfortabel zit. Het belangrijkste is dat we ons aan de uitstapetiquette (wie wist dat dat bestond?) houden als we een rok dragen, om Britney-taferelen te voorkomen. Het is de bedoeling dat je 1 been uit de auto zet. Vervolgens ga je door je knieën en voeg je je andere been erbij. Simple as that!

Keihard slippen
En toen was het weer tijd voor actie. Eenmaal buiten stapte ik bij mijn instructeur in een zwart exemplaar van de Opel GT. Ik voelde me meteen helemaal thuis in deze prachtige auto. Hij is stoer en vrouwelijk en sportief maar comfortabel, een ideale combinatie.
Een kleine ronde baan met plassen water vormde ons circuit. In eerste instantie reden we een aantal rondjes met de ABS (AntiBlokkeerSysteem) en tractiecontrole aan. Hier corrigeerde de auto zelf dus nog als de achterkant weg slipte. Bij de volgende paar rondjes ging alles uit en was ik op mezelf aangewezen. Ik moest steeds een flinke dot gas geven en flink corrigeren met mijn stuur als de achterkant weg slipte. Ondertussen was het, net als bij het motorrijden, heel belangrijk dat ik bleef kijken waar ik naartoe wilde. Corrigeerde ik niet op tijd, dan ging de auto in de rondte spinnen. Wat eigenlijk alleen maar heel erg grappig en leuk was. Mijn instructeur drukte me op het hart dat ik het heel goed deed. Of hij dat meende of dat hij het zei omdat hij zo ontzettend aardig was weet ik niet, maar het deed me goed na mijn motorfiasco!

Na dit avontuurtje mocht ik nog achter het stuur van een geel exemplaar plaatsnemen. Deze keer mocht ik 'm ook flink op zijn staart trappen op het rechte stuk, wat een heerlijk gevoel gaf. Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat de Opel GT 264 pk en een topsnelheid van 229 km per uur heeft.
Na nog wat slippen op een lange waterplas was het tijd om uit te stappen. Iets wat ik nogal jammer vond want ik had nog wel uren door willen racen en slippen in dit mooie wagentje! Maar we moesten toch echt naar binnen voor een borrel met heerlijke exclusieve hapjes... wat een straf!

Tip
Doe eens een slipcursus met een paar vriendinnen. Heel leerzaam, want je leert hoe je moet reageren als je slipt, maar het is vooral ontzettend lachen! Kijk op www.slotemakers.nl voor het aanbod.