Vriendinnentip: Workshop naaktmodel schilderen (+stripact!)

Vrije tijd door Marleen_S

Naaktmodel schilderen? Het enige wat jij af en toe verft is het muurtje in je slaapkamer, maar dan wel met je kleren aan. Tja, zo spannend is je leven. Toe aan een creatieve uitspatting met je vriendinnen? Dan is dit de gouden tip voor je!
 
Het leven is er om te vieren, maar onder dit motto eindig je toch weer elke vrijdagavond met je girlfriends op de bank met een glas wijn. En kijken jullie Magic Mike voor de veertigste keer. Maar… een Magic Mike look-a-like is dichterbij dan je denkt. Namelijk in de vorm van een levensechte stripper tijdens een workshop naaktmodel schilderen!

 
Tussen kunst en euhm… kitsch?
Sterker nog, de stripper in kwestie windt er geen (verf)doekjes om en laat jou blozen van oor tot oor. Kun je mooi naar hém staren in plaats van naar je lege witte doek. En wij zouden Ze.nl niet zijn als we dit niet gewoon even voor jullie zouden uitproberen. Grondig staaltje onderzoeksjournalistiek, hoort bij het vak.
 
Maar uiteindelijk waren wíj het die onderzocht werden. Een medische keuring zelfs, want voor we ook maar een kwast in ons hand hadden, stond Dr. Love al voor onze neus. Want ja, professioneel naaktschilderen is voor de van Goghs en Rembrandts onder ons, wij wilden er gewoon een stripper bij. Je moet je als kunstenaar natuurlijk wel kunnen inleven. Uit de losse pols iets op het doek zetten, dat gaat niet zonder een beetje inspiratie...
 

 
Van Abs tot Zonder broekje
Dat begreep onze Spaanse stripper Marco Toro maar al te goed. Goed en wel geïnstalleerd met onze piemelhaarbanden (uiteraard ook voor het inlevingsvermogen) warmde de lovedoctor ons op door eerst zijn eigen, euhm, penseel gereed te maken voor Operatie Naaktschilderen.
 
Fleur had koorts, Sabine was niet zo lekker en Karin moest toch écht even gaan liggen. Het beste medicijn? Een stripact van Marco! Je leert mannelijk schoon pas echt goed schilderen, als je elk anatomisch detail grondig kunt inspecteren. Laten we het zo zeggen: er bleef niets aan de verbeelding over. Hij was een echte gentleman, had goede moves, liet je blozen van oor tot oor en je mocht euh... vrijwel overal naar kijken en betasten. De stripact was alles behalve preuts te noemen (uiteraard is het bewijsmateriaal alleen in ons privéarchief te vinden.) 

Lachen, gieren, brullen: het vrouwelijke verfbeest in ons kwam algauw los! Net zoals Marco’s broekje. Al blozend verschenen de eerste piemels, blote billen en basten op ons verfdoek met dank aan onze stripper, die als een levend naakt standbeeld voor ons zat. 
 

 
Het eindoordeel
Tja wat kunnen we zeggen. Stripper Marco kwam goed uit de verf (hij krijgt van ons een 10, hij is knap én kan goed dansen en sjansen), onze eigen kunstwerkjes wat minder. De anatomie van het mannelijke lichaam leer je tijdens een workshop naaktschilderen niet kennen door een echte kunstenares die je lesgeeft. Dus als je wat wilt leren, kun je beter een LOI-cursusje volgen. Je krijgt alleen de materialen, de rest moet je zelf uitvogelen.
 
Gelukkig is strippen ook een kunst en kom je dankzij wat Magic Mike-taferelen wél perfect in een feeststemming. Wat hebben we ontzettend gelachen! Zelfs de meest a-creatieveling kan dankzij de rondslingerende kledingstukken iets op papier zetten. Uiteindelijk is het je daar toch ook om te doen. Een avond met vriendinnen om nooit te vergeten! Enneh, hoe awkard het is om een naakte man na te tekenen? Op schaal van 1 tot 10... een 9,5.
 

Ook een naaktschilderworkshop of andere hilarische workshop boeken? Check dan de website van Special Tours. Zij organiseren al jaar en dag de leukste avonden voor jouw ultieme vrijgezellenfeest, knallende verjaardagsparty of het ideale vriendinnenuitje.