Instagram account ‘Rijkeluiskinderen van Iran’ zorgt voor opschudding

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een nieuw Instagram account genaamd ‘Rich Kids of Theran’ heeft nu al bijna 90.000 volgers verzameld. Er worden plaatjes opgezet van verwende kinderen uit Iran die poseren met dure auto’s, privé-jets en een luxe lifestyle. Ook worden er foto’s van feestjes, alcohol en meiden die in het openbaar weinig verhullende kleding dragen getoond. Dit veroorzaakt internationaal een hoop ophef. De jongeren pronken niet alleen met hun rijkdom, maar misdragen zich ook regelmatig. Ze worden niet tot een halt geroepen omdat hun ouders bij de rijkste 1% van het land horen. Dit geeft ze zoveel macht, dat het geen nut heeft om te proberen om de jongeren te stoppen. Toch is er een tegenbeweging ontstaan: ‘Poor Kids of Theran’. Hierop worden foto’s getoond van kinderen die arm zijn. Helaas is dit toch de meerderheid van de bevolking. Een rapport uit 2011 van de PBS verklaarde dat meer dan de helft van de bevolking van Iran onder de armoedegrens leeft.

Lees hieronder verder.

Ondertussen heeft ‘Rich Kids of Theran’ ook een verklaring afgegeven. ‘Wij willen geen politieke boodschap afgeven, maar gewoon laten zien hoe mooi het land ook kan zijn. Niet alle mensen die iets postten wonen ook werkelijk in Iran, soms zijn hier op bezoek.’

Ook al willen de jongeren geen politieke boodschap overbrengen, onbewust hebben ze de wereld weer eens laten weten hoe groot het gat tussen arm en rijk eigenlijk is.

Afbeeldingen die geplaatst worden op 'Poor Kids of Theran':

Bron, bron, bron