Pink Ribbon tegen borstkanker

Sport & gezondheid door Marieke_B

Uit schokkende cijfers blijkt dat maar liefst 1 op de 9 vrouwen te maken krijgt met borstkanker. Daarom is het belangrijk om regelmatig aandacht te vragen voor vrouwen die tegen deze ziekte vechten of er tevergeefs tegen hebben gevochten. Hoewel het aantal gevallen in 2007 gedaald is ten opzichte van 2006, maakt borstkanker nog altijd teveel slachtoffers.

Pink Ribbon
Oktober is daarom borstkankermaand, wat een initiatief is van Stichting Pink Ribbon. Deze is ontstaan uit een samenwerking tussen Borstkanker Vereniging Nederland (BVN), KWF Kankerbestrijding, The American Womens Club The Hague en Estée Lauder. Inmiddels is het een zelfstandige stichting die zich met name richt op de bewustwording van borstkanker onder de Nederlandse bevolking en geeft voorlichting over de risico's die tot deze ziekte kunnen leiden.

'Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal gevallen van borstkanker te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren.' - www.pinkribbon.nl  

Pink Ribbon Magazine
Deze maand verschijnt alweer de 5e editie van Pink Ribbon Magazine. Een bijzonder project van Sanoma, die jaarlijks in oktober deze super dikke glossy uitbrengt waarvan de opbrengst voor 100% naar Stichting Pink Ribbon gaat. Tijdens het Pink Ribbon Award Gala, dat afgelopen weekend plaatsvond en waar ook Liz Hurley acte de presence gaf, werd de editie van 2008 gelanceerd. Het magazine heeft dit jaar als thema Vivre! en bevat meer dan 150 pagina's aan interviews, mode, beauty, portretten en lifestyle. Absoluut geen saai duf patiëntenblaadje dus! Hij kost slechts 4,99 euro, dus haal 'm snel in huis en steun de strijd tegen borstkanker! Voor meer info: www.pinkribbonmagazine.nl  

Tulp Pink Ribbon
Elk jaar worden weer nieuwe ludieke acties bedacht. Dit jaar krijgt de strijd tegen borstkanker zelfs haar eigen tulp! In het bloemenparadijs De Keukenhof in Lisse wordt vandaag de (uiteraard!) roze 'Pink Ribbon' gedoopt. De tulp is helemaal nieuw, de bol heeft de vorm van het Pink Ribbon-logo! Presentatrice Quinty Trustfull neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Een groot aantal Pink Ribbons gaat geplant worden, die in de lente een groot roze lint zullen vormen.

Wat kun jij doen?
Wil jij Pink Ribbon steunen, maar weet je niet zo goed hoe? Lees dan snel verder! Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw steentje bij te dragen.

Pink Ribbon Badge
Heb jij een weblog of een eigen site? Laat dan met de Pink Ribbon Badge zien dat jij de strijd tegen borstkanker steunt! Via DEZE link kom je op een pagina waar je badges in verschillende formaten kunt downloaden.

Webshop Pink Ribbon
Stichting Pink Ribbon heeft een ontzettend leuke Pink Shop waar je online allerlei roze spulletjes tegen een klein prijsje kunt bestellen. Uiteraard is de hele opbrengst voor het goede doel! Ga je voor een telefoonhanger, armbandje, speldje, tassenhanger, slippers of regenlaarzen? Dit en nog veel meer is er te koop! http://webshop.pinkribbon.nl  

Word Pink Ribbon-vriendin
Voor maar 25 euro per jaar kun jij vriendin worden van Stichting Pink Ribbon. Door online het formulier in te vullen, ontvang je een acceptgiro en kun je de eerste 25 euro overmaken. Drie keer per jaar krijg je een nieuwsbrief en blijf je dus helemaal op de hoogte van alle activiteiten rondom Pink Ribbon. Klik HIER voor meer info! 

Meer acties
Stichting Pink Ribbon is met verschillende winkel(keten)s een samenwerkingsverband aangegaan, onder andere met Etos, Livera en Miss Etam. Neem HIER een kijkje op de website voor alle acties en zie hoe jij eraan kunt deelnemen!

Zorg voor jezelf!
Uit onderzoek is gebleken dat je zelf ook al heel veel kunt doen om de kans op borstkanker te verkleinen. Zo is het belangrijk om regelmatig te bewegen, overmatig drankgebruik te vermijden en op je (over)gewicht te letten. Voor meer informatie over alle risicofactoren, neem dan HIER een kijkje.

Ook belangrijk: controleer regelmatig je borsten! Voor je dertigste jaar is borstkanker een zeldzame ziekte, maar daarna neemt het aantal vrouwen dat borstkanker krijgt schrikbarend toe. Hoe vroeger de diagnose gesteld wordt, hoe groter de kans op overleving!

Lees meer op:
www.borstkanker.nl
www.kwfkankerbestrijding.nl