Welke van drie stijlen ben jij?

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Wil je deze winter ook stijlvol voor de dag komen? Lees dan hieronder hoe je deze stijlen kunt creëren!

City Chique
Wanneer je van haute couture houdt en niet hoeft te kijken op een eurootje meer of minder, je het liefst een Balenciaga of Marc Jacobs aan je arm of voeten hebt... dan houd je net als Victoria Beckham van de stijl City Chique. Deze stijl kenmerkt zich door luxe stoffen, zorgvuldig afgewerkte details, donkere kleuren als basis en minimalistische vormen met een perfecte snit. Het ware couture gevoel dus.

City Chique associeert zich met de grote drukke stad waarbij je op elk moment goed voor de dag moet komen. Onmisbare basisitems zijn: de lange zakelijke jas of trenchcoat, stijlvolle schoenen of laarzen voor zowel overdag als 's avonds, denk aan de lace up pumps (enkellaarsje met veters) of lakschoentjes(!), een oversized tas om al je belangrijke spullen in kwijt te kunnen (bijvoorbeeld je nieuwste blackberry bold) én een grote bril met zwarte dikke montuur. Stijlvol met een zweempje zakelijkheid dus.

Mix it Up
Voor jou kan het niet gek genoeg, het liefst mix je alle stijlen door elkaar. Streetfashion geïnspireerd op de jaren '70, '80 en '90 is helemaal jouw ding. Disco, Punk en Bohemian, gooi ze allemaal maar op een stapel en jij weet er wel raad mee! Deze stijl is erg leuk omdat alles kan en alles mag, maar tegelijkertijd tricky want het moet (stiekem) toch wel matchen. Hoe weet je nou wanneer iets nog matcht of dat het not done is? Er is maar één oplossing: zo veel mogelijk uitproberen!

Gaandeweg zul je inzien dat hier 'matchen met een knipoog' wordt bedoeld. Typerend voor deze stijl zijn de felle kleuren, verschillende designs en looks door elkaar. Roze en oranje bij elkaar? Mág! Ruiten, stippen en grafische printen? Kán! Een lief bloemetjesjurkje met bikerboots of motorjasje?? Graag! Overhemd van je vriendje, kleurige legging en vette sneakers? Supercool! Weet jij vintage, haute couture en streetfashion feilloos te combineren? Dan ben jij net als Agyness Deyn op modegebied niet bang en lap jij voorgeschreven trends en stijlen aan je stoere motorlaarsjes! Hippe Deense merken als Soaked en Gestuz zijn aan jou besteed en natuurlijk snuffel je al te graag op verschillende rommelmarkten voor leuke accessoires.

Romantisch & Landelijk
Deze trend is een beetje een contrast op het voorgaande, maar net zo trendy. Landelijk, romantisch en vrouwelijk. Kleding is niet zozeer een statement, maar juist praktisch en behaaglijk. Veel klassieke stijlen in een modern jasje gestoken. Het ademt rustiek en vrijheid van het platteland uit. Grove breisels afgewerkt met stijlvolle details: knitwear. Lange jurken of vesten waar je je vrij in kunt bewegen, gecombineerd met op het paardrijden geïnspireerde laarzen. Ook hier kun je verschillende stijlen en materialen mixen maar pas op dat het niet te druk en schreeuwerig wordt. Houd het op zachte, vrouwelijk vormen en pastel of aardse tinten. Het geheel afmaken met accessoires? Neem dan bijvoorbeeld een bril met een rond montuur, een gebreide sjaal of juist een paisley (perzisch stofmotief) scarf. Hmm... smaakvol en degelijk, net als Keira Knightley!