In gesprek met Annelies Nuy van Der Kommissar

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Haar lingerie is zo opvallend en vooruitstrevend dat het niet te vergelijken is met wat wij tot nu toe gezien hebben. Heel expressief, waardoor het een levendige dimensie toevoegt aan hoe je jezelf soms als vrouw wilt voelen. Het is bijna kinky, bijna ordinair, bijna...Maar door de klasse die haar ontwerpen uitstralen zijn ze dat net niet. Ze stralen extravagantie uit, zijn chique, speels en uitdagend. Een Der Kommissar aantrekken is je voorbereiden op genieten. Een avontuur van samenzijn, vrijen, je fantasie de vrije loop geven en je mooi voelen.

"Voor vrouwen is de setting en de erotische fantasie heel belangrijk."

Zijn vrouwen gecompliceerd of zijn mannen juist saai als het om erotiek gaat?
Volgens Annelies zit het net even anders: "Mannen zijn seksueel wat makkelijker en sneller te prikkelen terwijl bij vrouwen het verlangen wat dieper gaat. Als mannen opgewonden zijn of een orgasme hebben dan heb je dat gauw genoeg in de gaten. Maar bij vrouwen is dat veel minder het geval. Dat is allemaal wat geheimzinniger. Bij vrouwen is de setting en de erotische fantasie vaak belangrijker dan de daad zelf. Ik kan natuurlijk niet voor een man spreken, maar mijn ervaring is dat mannen vrij snel enthousiast zijn voor een spannend spelletje. Wat je als vrouw dan aantrekt is een hele duidelijke hint. Een man ziet dan meteen dat je in de stemming bent voor fun of seks."

'Mannen willen macht,' is een veelgehoorde uitspraak. Maar het is vaak de vrouw die de macht heeft tijdens het spel. Annelies Nuy: "Macht vind ik iets anders dan regie. Je kunt ook heel erg sturen terwijl je een passieve rol hebt. Doe je bijvoorbeeld een wat liefelijk pakje aan uit de please serie van Der Kommissar dan vertelt dat: doe alles met me wat je wilt. Zo kan een vrouw zich een bijna onderdanige rol aanmeten, maar intussen wel degelijk de regie in handen houden. Eigenlijk vertelt zij via een lingerie code aan de man wat zij het liefst van hem verwacht. Heel subtiel en geraffineerd vind je niet? Bij mannen draait het volgens mij trouwens al lang niet meer zo om macht in bed hoor. Tegenwoordig vindt elke man het toch juist heerlijk als de traditionele rollen eens een keertje worden omgedraaid en ze niet altijd maar zelf het initiatief hoeven te nemen. Vinden ze spannend, een vrouw die ook eens de teugels in handen neemt en zegt hoe ze het hebben wil."

"Er wordt ook van ons verwacht dat we ambitieus en onafhankelijk zijn en stoer en ook nog sexy en spannend."

Vrouwen moeten stoer sexy en spannend zijn, het lijkt een trend. Annelies Nuy: "Ja er ontstaat al snel een ideaalbeeld, ook door de media. Mode en lifestyle en daarmee ook trends in de seks kunnen heel dwingend zijn. 'Stoer en sexy en spannend,' zo moet het dan. Gelukkig zijn vrouwen prima in staat hun eigen gevoel te volgen, die laten zich echt niks meer opdringen. Maar wij vrouwen zijn wél heel nieuwsgierig! We willen het allemaal wel weten en we willen het ook allemaal wel eens uitproberen. Ja toch?! En het mooie is nu juist dat het aanbod zo veelzijdig is. Daar speel ik met Der Kommissar ook bewust op in. Wil je sexy en stoer en spannend zijn? Dan kan dat en daar past heel stijlvolle lingerie bij. Daar hoef je niet meer voor naar allerlei ranzige sekswinkeltjes. Het gaat uiteindelijk om emoties en hoe je die vormgeeft. Dat is mijn uitdaging. Stoer zijn is een emotie, maar kwetsbaar zijn is dat ook. Net als heel gepassioneerd of juist heel speels. Voor al die emoties probeer ik iets te ontwerpen dat bij die emoties aansluit. Daarom heeft Der Kommissar in elke collectie vier stijlen : play, please, passion en power. De ene keer voel je je stoer en de andere keer speels. En mijn lingerie helpt je dan om je lekker te voelen in die rol. Veel vrouwen zeggen dat ik ze op die manier inspireer. Dat vind ik mooi, als het zo werkt."

"Het gaat om uitstraling niet om schoonheid."

Het type vrouw wat het liefst een setje van Der Kommissar aantrekt is divers. "Het heeft voor mij bijvoorbeeld niets te maken met leeftijd of met de vraag hoe mooi je bent. Uiteindelijk gaat het toch om de uitstraling, zegt Annelies. "Zelfvertrouwen maakt aantrekkelijk. Dat merk je elke keer weer. Ik heb afgelopen weekend een sample sale gehad in mijn eigen atelier en dat vind ik hartstikke leuk. Normaal gesproken lever ik het af in een doos bij mijn importeur of bij de winkel, maar nu komt mijn doelgroep passen en kijken. Daar zitten meiden bij van begin twintig en vrouwen van eind veertig, dat maakt niks uit. Heel leuk om zo'n middagje bij te praten met al die verschillende vrouwen over wat ze bezig houdt en hoe ze met seks en erotiek omgaan. Dat is dan voor mij weer inspirerend."

"De Alter Ego lijn is bedoeld om in de huid van een ander te kruipen."

Annelies Nuy : "Ik heb de Ego lijn met de vier stijlen (play,please, passion en power) en een Alter Ego lijn met diezelfde vier stijlen. Waar en wanneer je wat wilt dragen is verschillend. Dat bepaalt iedereen voor zichzelf. Je draagt het om te beginnen puur voor jezelf! Dat is al heel belangrijk. En het is mooi hoe dat werkt want op het moment dat je jezelf bewust bent van een bepaald broekje dat je draagt zul je zien dat het invloed heeft op je uitstraling. En als je weet dat je een mooi pakje aan hebt, dan flirt je net even wat makkelijker dan anders, met meer zelfvertrouwen. Er zijn ook meisjes die in mijn lingerie naar feestjes gaan. Dat is ook wat ik bedoel met de Ego en de Alter Ego lijn: het geeft je de mogelijkheid om je in allerlei verschillende rollen in te leven. En daarbij is de Ego lijn vooral spannend voor jezelf en de Alter Ego is bedoeld om tijdens het spel met iemand anders bewust in de huid van een ander kruipen, een bepaald type dat je graag even wilt zijn. Zo kun je het vooral voor jezelf echt heel erg leuk maken. The sky is the limit!"

De pols- en halsbandjes die Der Kommissar bij de verschillende setjes levert maken het plaatje compleet. Sommige bandjes zijn bijna onschuldig, met romantische roesjes, strikjes en linten. De leren bandjes bij een andere set hebben een wat stoerdere uitstraling. Der Kommissar doet ons aan de film Histoire d' 'O' denken, waarschijnlijk vooral bekend bij de iets rijpere dames onder ons. De film gaat over het meisje 'O' dat door haar vriend wordt meegenomen naar een buitenverblijf, waar zij wordt ingewijd in de wereld van bondage en seksuele spelletjes. De bh met veren en het eveneens met veren bewerkte broekje, in combinatie met de veren 'hoofdtooi' doet qua sfeer aan die film denken. "Prachtig als dat zo is!" vindt Annelies. "Waar het om gaat is het verhaal. Welk verhaal mag iedereen zelf verzinnen. Daar zorgt de fantasie waarmee mijn lingerie tot leven komt wel voor!"

Ik kan me in ieder geval uitstekend vinden in de filosofie achter het label: creatieve en fantasievolle vrouwen die het leuk en spannend vinden om met verschillende kanten van zichzelf te experimenteren. Lingerie voor vrouwen die er zin in hebben om hun geheime eigenschappen te ontdekken. Vrouwen met gevoel voor avontuur en plezier. De reacties op haar label zijn uiteenlopend, vertelt Annelies. De een vindt het prachtig, de ander ordinair. "Wat mij betreft is dat prima, vooral voor die vrouwen die stiekem wel eens een keertje superordinair willen zijn. En iemand anders wil juist een keertje superchic zijn. Kan ook met Der Kommissar. Ik ben gek op contrasten!"

"Ja, ik draag het zelf ook."

Jazeker, Annelies draagt haar eigen ontwerpen ook: "Als ik iets ontwerp, wil ik natuurlijk sowieso weten hoe het werkt. Functioneel maar ook emotioneel. Gewoon om te kijken hoe dat uitpakt. En het helpt je ook in het ontwerpen. Puur vakmatig van: 'Oh, dit zou ik anders doen, of dat strikje is too much of dat bandje zit niet lekker. Ik vind dat ik dat per definitie even goed moet doorpassen. Dat is ook het leuke, dat ik zelf door het te dragen op allerlei ideëen kom over wat het best bij welk type past." En dat maakt Der Kommissar een schitterend merk voor de vrouw die avontuur zoekt. Of dat nu de koele onafhankelijk vrouw is, de vrouw die alleen maar lief wil zijn of het puur ondeugende type. Eén ding is zeker : een vrouw met een Der Kommissar aan is een cadeautje. En het begin van het spel der verleiding...


www.derkommissar.nl